Po presenečenje in upanje

Koprski rokometaši bodo v nedeljo ob 18. uri gostovali v Našicah pri ekipi Nexeja. Primorci, ki v zadnjem mesecu ne igrajo dobro, bodo skušali na Hrvaškem ohraniti upanje na preboj med najboljših osem v pokalu EHF. Po tem, ko so pred tednom dni v domači dvorani proti istemu tekmecu klonili, sledi ključna tekma. Za ohranitev upanja na napredovanje morajo zmagati.

Marko Matijašević (z žogo) upa, da zadnji neuspehi ne bodo 
vplivali na vzdušje v ekipi v jutrišnji novi evropski tekmi. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Marko Matijašević (z žogo) upa, da zadnji neuspehi ne bodo vplivali na vzdušje v ekipi v jutrišnji novi evropski tekmi. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rokometaši Kopra so v krizi. V prvenstvu jim nikakor ne steče, v slovenskem pokalu so imeli obilo težav, ne blestijo niti v Evropi. Čeprav so v formi nihali skozi vso sezono, pa take rezultatske krize ni pričakoval nihče. Zadnje razočaranje so doživeli v sredo, ko so na domačem parketu - pred vsega 350 gledalci - izgubili proti novomeški Krki. S tem so si močno zapletli položaj v prvi DRL, kjer bodo redni del najbrž končali na zanje skromnem tretjem mestu. Koprčani so razočarali tudi najzvestejše navijače Dvanajste Kopra, ki so prek svojega facebookovega profila ostro kritizirali igro svojih ljubljencev na zadnjih tekmah: “Za Koper se igra s srcem. Kar se v zadnjem mesecu dogaja okoli kluba in igralcev, ni več ničemur podobno. Pokazali bi lahko več borbenosti in srca, a niti tega ni. Kljub porazom bomo Dvanajsti Kopra vselej na tekmah, saj imamo radi naše mesto. Pokažite dušo in srce, saj nam to pomeni vse,” je vedno prisotna navijaška skupina še pozvala rumeno-modre.

Prva priložnost, da se oddolžijo navijačem, bo že v nedeljo. Primorci bodo ob 18. uri v četrtem krogu skupinskega dela pokala EHF gostovali v športni dvorani Kralja Tomislava pri Nexe Našicah. Za Koprčane, ki teoretično še lahko upajo na preboj med najboljših osem v drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju, je zmaga nujna. Ker bo nemški Göppingen v skupini prvi (na štirih tekmah je štirikrat zmagal), finski Cocks pa je brez točk že odpisan, je jasno, da bo odgovor o drugem mestu dala tekma na Hrvaškem. V primeru zmage domačinov Koper niti teoretično ne bo več mogel do četrtfinala, če pa bi rumenim v Našicah uspel veliki met, bo do konca še zanimivo. Ker je pred tednom dni Nexe v Kopru zmagal z 31:27, Koper potrebuje zmago z višjo razliko.

“Prejšnje tekme ne smejo vplivati na tokratni obračun, saj je vsaka tekma poglavje zase. V Našice gremo z veliko volje, želje in borbenosti. Skušali bomo zmagati, če nam bo uspelo, pa bomo šele videli. Nedvomno bomo morali v obrambi igrati veliko bolje,” je pred tekmo povedal Marko Matijašević. Še posebej pod drobnogledom bo torej obramba, na čelu z obema vratarjema. Na zadnjih tekmah so Koprčani vselej prejemali preveč zadetkov (33 proti Šmartnemu, 31 proti Nexeju in 29 proti Krki). Na prvi medsebojni tekmi sta več kot polovico vseh golov Nexeja (16 od 31) dosegla nekdanji koprski rokometaš Saša Barišić-Jaman in Primorec Patrik Leban.


Najbolj brano