Zadržano, a suvereno do zmage

Reprezentančni premor je bil za nekatere klube dokaj kratek, saj se je sredi tedna že nadaljevalo tekmovanje v regionalni ligi ABA 2., kjer se je Primorska vrnila na vrh oziroma pod vrh.

Tadej Ferme je bil v sredo med najboljšimi igralci Primorske. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tadej Ferme je bil v sredo med najboljšimi igralci Primorske. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Košarkarji Sixta Primorske, ki so pred dobrimi desetimi dnevi postali pokalni prvaki Slovenije, so z dvanajsto zmago znova na vrhu lige ABA 2. V 18. krogu so premagali Bosno, ki je v Koper prišla brez pravih ambicij in z desetimi igralci, z 72:59. Trener sarajevske ekipe Miloš Pejić je že pred tekmo dal slutiti, da od gostovanja ne pričakuje preveč. Obe moštvi sta v dvoboj vstopili bolj zadržano. V uvodnih dveh četrtinah nobeni ekipi ni uspelo preseči meje 20 doseženih točk, na glavni odmor pa so gostitelji odnesli tri točke naskoka (31:28). Tigri so se “ogreli” v drugem polčasu, Sarajevčani pa so jim v zadnji četrtini sami olajšali delo, ko so dosegli le deset točk. Po šestnajst sta jih zbrala Marijan Čakarun (tudi devet skokov) in Tadej Ferme, 12 pa jih je zbral Mirko Mulalić. “Po krajšem odmoru se je zelo težko vrniti v tekmovalni ritem, še teže pa je zaigrati tako, kot smo igrali na zaključnem turnirju pokala Spar. Kljub temu nam je to uspelo. Za nami je zelo naporna tekma. Zagotovo smo se več naučili iz takšne tekme, kot pa iz dvoboja, ki bi ga z lahkoto dobili,” je povedal Čakarun.

Do zaključnega turnirja v Čačku so preostale štiri tekme, bolj za uvrstitev med prvo četverico pa je še vedno hud. Dodatno ga je zapletel poraz Krke v Splitu (81:86). Sicer se je 18. krog končal včeraj zvečer z nekaterimi pomembnimi tekmami, predvsem medsebojnima dvobojema ekip z vrha lestvice - Zrinjski : Vršac in Dynamic : Borac Čačak. Pred sinočnjimi tekmami so Primorska, Krka in Borac šteli 12, Vršac enajst ter Rogaška in Zrinjski po deset zmag. Realno je v igri za zaključni turnir četverice sedem ekip. Primorsko prihodnji četrtek v Mostarju čaka dvoboj z neposrednim tekmecem, Zrinjskim.

Sixt Primorska : Bosna Royal 72:59

Dvorana Bonifika, gledalcev 500, sodniki Nedović (Slovenija), Tresoglavić (Hrvaška), Antovski (Makedonija); četrtine - 13:13, 18:15, 24:21, 17:10.

Sixt Primorska: Rebec 7, Ferme 16, Čakarun 16, Joksimović 2, Mulalić 12, Zipan 8, Hodžić 3, King 8. Trener: Jurica Golemac.

Bosna Royal: Arslanagić 7, Knežević 12, Antunović 4, Bradford 10, Rešidović 3. Čurevec 3, Tuljković 6, Đelmo 3, Šturanović 11. Trener: Miloš Pejić.


Najbolj brano