Dobri delodajalci si kradejo obetavne kadre

Spremembe na trgu delovne sile bodo v prihodnjih letih velike. Robotizacija bo odnesla veliko delovnih mest, prinesla pa bo tudi nova, zato sta fleksibilnost in vseživljenjsko učenje nekaj nujnega, je bilo slišati na okrogli mizi ob včerajšnjem kariernem sejmu v Novi Gorici.

V avli novogoriške mestne občine so včeraj  ves dan potekale 
izmenjave informacij med delodajalci  in iskalci zaposlitve. Foto: Nace Novak
V avli novogoriške mestne občine so včeraj ves dan potekale izmenjave informacij med delodajalci in iskalci zaposlitve. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “Trg dela je danes fleksibilen, podjetij je ogromno, naše veščine in znanja pa morajo slediti povpraševanju na trgu. Zaposlitve, kjer ostane človek 25 ali več let, so redke,” je povedala Maruša Grah, vodja marketinga pri MojeDelo.com. To podjetje je v avli novogoriške mestne občine organiziralo karierni sejem. Na njem je prišlo do izmenjave informacij med delodajalci in iskalci zaposlitve.

Mladi hitro osvajajo nova znanja in veščine

“Zadnja priporočila OECD so Slovenijo okrcala predvsem na področju dodatnega izpopolnjevanja in učenja pri starejši populaciji. Pri tem smo slabi, pri mlajši populacij to ni več problem. Navajeni so spreminjajočega se okolja in zelo hitro osvajajo nova znanja in veščine,” je še pojasnila.

V okviru kariernega sejma je bila tudi okrogla miza o zaposlovanju v goriški regiji.

“Prostih delovnih mest je vse več. Brezposelnost pada. Dobri delodajalci si kradejo kadre. Na zavodu ostajajo tisti, ki so težko zaposljivi,” je povedala Vesna Petric Uran, direktorica novogoriške enote zavoda za zaposlovanje.

Na Goriškem je trenutno 3300 registriranih brezposelnih. Ob začetku krize, leta 2008, jih je bilo 2500, vrhunec pa je bil leta 2013, ko je bilo brezposelnih 6000 ljudi. Lani se je v regiji zaposlilo 3000 ljudi iz baze nezaposlenih, kar pomeni okrog 250 na mesec. S tem so na zavodu zadovoljni. Tudi direktorica je izpostavila nujnost vseživljenjskega izobraževanja.

Kam z vsemi družboslovci?

Spet je bilo slišati, da je na trgu veliko povpraševanja po tehničnih kadrih, težave pa so z zaposljivostjo družboslovcev, a po mnenju govornikov se lahko tudi ti uspešno prekvalificirajo in poprimejo za kakšno drugo delo.

“Manjkajo nam ljudje, ki si želijo delati. Takih, ki hodijo v službo, imamo dovolj,” je povedal Tevž Korent, član Hitove uprave, in dodal, da je v Hitu vedno prostor za prave ljudi. In prav o tem, da dobro izurjeni posamezniki na svojem področju, ki v delu vidijo izziv in ne le plačila, lahko dobijo delo, je v nadaljevanju tekla sproščena debata. Medtem pa so v občinski avli potekali razgovori.

“Opravil sem pet ali šest razgovorov, pustil svoj življenjepis in vzel vizitke. Da bi kdo rekel, pridi jutri delat, tega pa ni. Po izobrazbi sem trgovec, delal pa bi tudi kaj drugega, samo da je. Za dva razgovora sem kar optimist, za druge pa ne vem, saj vidite, koliko je kandidatov,” je povedal Robi Komel iz Solkana, ki je brez službe že eno leto.


Najbolj brano