Prenova lokalov v Portorožu

“Trije investitorji bomo v prenovo zgradbe vložili skupaj približno pol milijona evrov,” ocenjuje Alen Radojkovič iz Okolja Piran. Sami načrtujejo gradnjo novih servisnih prostorov za osrednjo portoroško plažo. Na drugi strani niza lokalov, ki gleda na hotel Kempinski Palace, podjetje Edison Trade na novo ureja trgovine, vogalna slaščičarna Cacao pa je že prenovljena odprla svoja vrata.

Vogalna slaščičarna Cacao je že prenovljena.  Foto: Nataša Čepar
Vogalna slaščičarna Cacao je že prenovljena.  Foto: Nataša Čepar

PORTOROŽ > “Na novo bomo uredili tuše, toalete in servisne prostore na centralni plaži,” razlaga Alen Radojkovič, direktor Okolja Piran. Po njegovih besedah bo ta del Portoroža, ki se nahaja nasproti hotela Kempinski Palace, končno dobil spodoben videz. Na novo bodo uredili tudi prostor, ki ga je zasedal nekdanji lokal Kanela.

“Mi smo s prenovo zaključili in odpravljamo le še nekatere gradbene pomanjkljivosti,” pa pravi Gregor Šubic, predstavnik podjetja GDA, ki upravlja s slaščičarno Cacao; ta se nahaja na vogalu zgradbe. Kot omeni, so od Okolja najeli dodatne površine, in sicer nekdanje plažne toaletne in pomožne prostore, da so pridobili predvsem servisne površine, nekoliko pa so povečali tudi gostinske. “Če seštejem najemnino, ki smo jo morali poravnati za sedem let vnaprej in prenovitvena dela, smo imeli za okoli 500.000 evrov stroškov,” omeni. Z deli so začeli januarja, končali pa so jih ta mesec. Slaščičarno bodo imeli, v skladu s pogodbo, v najemu še 12 let.

Podjetje Edisontrade prenavlja svoje trgovine, ki gledajo na cesto. Kot je povedal predstavnik tega podjetja, Tedy Pavlovski, bodo novo podobo dobili zunanji stebri, ki bodo preoblečeni v kamen, iz obstoječih dveh trgovin pa bodo nastale tri. “Z naložbo smo začeli konec januarja, zaključili pa bomo predvidoma aprila,” je pojasnil Pavlovski. Kot je še dejal, bodo nekateri najemniki ostali od prej, išče pa jih tudi na novo.


Najbolj brano