Bo Slovenijo na Evroviziji zastopala Primorka?

Nocoj bo znano, kdo oziroma katera pesem bo Slovenijo zastopala na 63. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2018, ki bo 8., 10., in 12. maja v Lizboni. V finalu izbora Ema so letos kar tri predstavnice Primorske, Lea Sirk, Marina Martensson in Lara Kadis.

V finalu izbora Ema so letos kar tri predstavnice Primorske, Lea 
Sirk, Marina Martensson in Lara Kadis. Foto: Jani Ugrin
V finalu izbora Ema so letos kar tri predstavnice Primorske, Lea Sirk, Marina Martensson in Lara Kadis. Foto: Jani Ugrin

Na prvem večeru izbora Ema 2018 pred tednom dni si je vstopnico za finale priborilo osem glasbenih izvajalcev, štiri med njimi je izbrala strokovna komisija, preostale štiri pa gledalci in poslušalci.

“Ljudje so pesem že vzeli za svojo,” se je po prvem večeru za Primorske novice razveselila Izolanka Lea Sirk, ki se je na Emi predstavila s pesmijo Hvala, ne!. Z njo je zajadrala v bolj elektronske vode, pri ustvarjanju skladbe pa ji je pomagal sosed iz Izole, producent Tomy DeClerque. “Na našem trgu je malo pop elektronike, mene pa že nekaj časa to področje zanima,” je še dodala Sirkova, ki priznava, da je poseben izziv tovrsten komad napisati v slovenščini.

V finalu bo nastopila tudi njena nekdanja učenka, sicer dijakinja Srednje ekonomske šole v Kopru in doma iz Izole, Lara Kadis, ki je nase opozorila s pesmijo Zdaj sem tu. “Res sem vesela, da imam priložnost predstaviti se na Emi,” je strnila svoje vtise pevka, ki je prav v soboto praznovala svoj 17. rojstni dan.

Zelo ponosna in vesela je tudi Marina Martensson, Švedinja istrskih korenin, ki je svoj dom našla v Izoli, od koder prihajata njena stara starša. Prav noni in nonotu je tudi podarila svoj nastop na letošnji Emi, poseben trud pa je vložila v petje v slovenščini.

Dekletom se bodo danes med tekmovalnim programom pridružili še zasedbi Proper in Indigo, dvojec BQL, Ina Shai in Nuška Drašček. Dogajanje bodo popestrili nastopi Omarja Naberja, Amaye (Maje Keuc) in Raiven.

Izbor bo ob 20. uri na prvem programu TV Slovenija, RTV 4D, Valu 202, Radiu Maribor in Radiu Koper, večer bosta povezovala Vid Valič in Raiven.


Najbolj brano