Želijo popraviti vtis

O nepričakovanem prvenstvenem porazu proti Šmartnem bodo imeli rokometaši Kopra danes zgodaj popoldne priložnost za popravni izpit. V Dvorani Bonifika bodo že ob 15. uri gostili hrvaški Nexe Našice. Obračun bo dal veliko odgovorov na vprašanje, kdo je najresnejši kandidat za drugo mesto v skupini in preboj med osem najboljših v pokalu EHF.

Tilen Sokolič v nadaljevanju sezone napoveduje drugi obraz Kopra. Tudi danes. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tilen Sokolič v nadaljevanju sezone napoveduje drugi obraz Kopra. Tudi danes. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Za rumeno-modrimi je neuspešen teden. Če je bil domači poraz z absolutnim favoritom Göppingenom pričakovan, je sredin spodrsljaj v Šmartnem, kjer so vpisali četrto prvenstveno ničlo, šokiral slovensko rokometno javnost. Ekipa slovenskega selektorja Veselina Vujovića razen uvodnih 20 minut ni bila videti dobro.

Spomin na Šmartno še peče

Obramba je bila porozna, kar priča tudi število prejetih zadetkov (kar 33, največ v letošnji sezoni). “Poraz v Šmartnem nas je presenetil, a dejstvo je, da nismo prikazali dobre predstave. Obramba ni bila niti približno na želeni ravni. Razlogov za takšno neravnovesje v igri res ne poznam, vem pa, da s takimi predstavami ne smemo nadaljevati. Ne v prvenstvu ne v evropskem pokalu,” je bil iskren Tilen Sokolič.

Tilen Sokolič, rokometaš Koper: “Hrvati posebej dobro igrajo z igralcem več. Naš cilj bo, da jih pripravimo do čim višjega števila napak.”

Ker pa si v letošnji sezoni tekme Kopra sledijo druga drugi, se bodo lahko Primorci svojim navijačem oddolžili že danes, ko v Bonifiko prihaja hrvaški Nexe iz Našic. “Po takem porazu je pomembno, da se zbereš in misli usmeriš na naslednjo tekmo. Proti Nexeju moramo popraviti vtis, ki smo ga pustili v sredo,” je še dejal Sokolič.

Koprske rokometaše čaka danes morda najpomembnejša tekma v skupinskem delu pokala EHF. Če si želijo napredovanja, ki je realno, bi zmaga prišla ob pravem času. Navijači bi laže pozabili na sredin neuspeh, rokometaši bi si dvignili samozavest, prav tako pa bi naredili pomemben korak proti drugemu mestu in napredovanju v četrtfinale pokala EHF. A na drugi strani jih čaka zahteven nasprotnik, ki ima podobne želje. Hrvaški Nexe Našice tekmuje v SEHA ligi, kjer mu ne gre najbolje (zasedajo osmo mesto, s prav toliko točkami), in v Evropi, kjer napredovanje odkrito napoveduje. Doslej so tako kot Koper po enkrat zmagali (Cocks) in izgubili (Göppingen). “Gre za dobro moštvo, ki je nevarno na vseh položajih. Še posebej dobro igrajo z igralcem več v polju. Naš cilj bo, da jih pripravimo do čim višjega števila napak, po katerih bi lahko dosegali hitre zadetke,” je zaključil Sokolič.

Koprski znanci pri Nexeju

Hrvaška ekipa ima tudi precej primorskega pridiha. Že dlje časa je član Nexeja nekdanji koprski rokometaš Saša Barišić-Jaman, dva metra visoki levi zunanji igralec. Dres Kopra je nosil tudi 35-letni Matjaž Brumen, ki je v začetku februarja debitiral za novi klub, po tem ko je ob koncu lanskega leta prekinil pogodbo z Gorenjem. Za Nexe igra tudi primorski reprezentant Patrik Leban (s Cola), ki se je pred to sezono iz Ribnice preselil k večnemu hrvaškemu podprvaku. Poleg omenjenih igra za hrvaško moštvo tudi manj znani 23-letni Aljaž Lavrič, nekdanji član Krke.


Najbolj brano