V Novi Gorici tekma bo

Zimske razmere in obilica snega so ponagajale večini slovenskih prvoligašev, ki bi morali jutri nadaljevati državno prvenstvo s tekmami 19. kroga. Po predvidenem sporedu bo le današnja tekma Ankarana in Triglava v Novi Gorici ter nedeljska Olimpije in Celja.

NOVA GORICA > Zaradi zgoščenega tekmovalnega koledarja v nadaljevanju sezone so vpleteni iskali rešitev, da ne bi bilo treba odpovedati celotnega kroga. Po sprotnem obveščanju in sodelovanju z vsemi klubi, organizatorji tekem 19. kroga ter preverjanju vremenske napovedi so pri Nogometni zvezi Slovenije sprejeli odločitev o igranju tam, kjer bodo razmere dopuščale.

Obilica snega v štajerski prestolnici je precej ponagajala aktualnim državnim prvakom v nogometu Mariborčanom in njihovo uvodno tekmo nadaljevanja prvenstva s sobote prestavila na nedeljo. Tekma 19. kroga bo tako namesto v soboto ob 16.55 v nedeljo ob 15. uri.

Snežni metež, ki je zajel Slovenijo, v največji meri pa prav severovzhod države, je pokvaril zaključek priprav vijoličastih na začetek spomladanskega dela prvenstva. Ekipa je ohranjala delovni ritem s treningoma na igrišču z umetno travo in v petkovem popoldnevu so mariborski nogometaši dobili potrditev informacije o nadaljevanju sezone, ki bo tako prestavljeno za en dan.

Zaradi snega sta prav tako odpovedani tekmi v Krškem z Gorico in v Velenju, kjer bi Rudar moral igrati z Domžalami. Preložili so ju na aprilski termin. Tako bosta po predvidenem urniku odigrani le dve tekmi. Danes ob 13. uri bosta v Novi Gorici igrala Ankaran Hrvatini in Triglav Kranj, v nedeljo ob 16.55 pa Olimpija in Celje.


Najbolj brano