Še ena medla koprska predstava

Koprski rokometaši v letu 2018, z nekaj izjemami, igrajo krepko pod pričakovanji. V sredo so na enem od najlažjih gostovanj v prvi DRL izgubili proti zadnjeuvrščenemu Šmartnemu z 32:33. Očitno je zahteven februarski razpored terjal žrtev. V koprskem primeru je to boj za prvaka v domačem prvenstvu.

Koprski ostrostrelec Adam Bratkovič je na tekmah vse pogosteje v 
čvrstem primežu nasprotnikovih obramb. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprski ostrostrelec Adam Bratkovič je na tekmah vse pogosteje v čvrstem primežu nasprotnikovih obramb. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Letošnja sezona je za mlado ekipo Kopra polna vzponov in padcev. Potem ko so se senzacionalno uvrstili v skupinski del pokala EHF in v prvenstvu bili boj za sam vrh z Ribnico, se zdi, da ekipi Veselina Vujovića zmanjkuje sape. Že res, da je februarski razpored izjemno naporen in zgoščen, a to je bilo jasno že z dnem, ko so si rumeno-modri zagotovili šest dodatnih tekem v Evropi. Morda je potrebno vzeti v zakup tudi precej težav z boleznimi, s katerimi so se Koprčani morali spopadati ravno v najpomembnejšem delu sezone. Vendar smola je v športu vselej prisotna in ta ni izgovor. Kljub vsemu tokratnega senzacionalnega poraza ekipe, ki je pred začetkom sezone vsaj potihem upala na mešanje štren velikanoma Celju in Gorenju, ni pričakoval nihče. Koprčani so orožje položili pred ekipo, ki je pred tem v prvenstvu izgubila devet od zadnjih desetih tekem.

Očitno se tokratni gostje iz Kopra s prve tekme niso veliko naučili. Tudi na drugi medsebojni tekmi je namreč blestel Tilen Strmljan, očitno nerešljiva uganka za koprsko obrambo. Na dveh tekmah je dosegel kar 18 zadetkov, deset v sredo. Kljub temu, da so Koprčani igrali brez Aleksa Vlaha in Nina Grzentiča, so že po tretjini tekme vodili za velikih pet golov. Če pa smo se kaj naučili iz tekem primorske ekipe, je to, da kljub takšni razliki končnega rezultata ni mogoče z gotovostjo napovedati. V jesenskem delu je velika večina tesnih končnic pripadla Kopru, se pa trend v novem letu očitno spreminja. Točke so v napetem zaključku pustili že na gostovanju v Ribnici, v sredo pa so proti Šmartnemu niti igre izgubili v zadnjih desetih minutah, ko se po vodstvu domačinov niso več uspeli sestaviti.

Koprčani so orožje položili pred ekipo, ki je pred tem v prvenstvu izgubila devet od zadnjih desetih tekem.

Poraz zagotovo boli, saj zaostanek za Ribnico znaša že ogromnih šest točk, a niti uvrstitev na drugo mesto še ni potrjena. “Žal se nam bo ta poraz v končnici precej poznal. Če ekipa želi posegati po najvišjih mestih, si takih porazov ne sme privoščiti. Tekmo smo začeli preveč medlo in zelo nezbrano, tako v obrambi kot v napadu. Ekipe, kot je Šmartno, so na takih tekmah še dodatno motivirane. Poraz boli, a sedaj imamo do konca rednega dela še dve tekmi, ki ju moramo dobiti,” je po tekmi vtise strnil Adam Bratkovič, s sedmimi goli eden tistih, ki je klubske barve branil dostojno. Slabša stran igre Kopra je bila nedvomno obramba (33 prejetih golov), na čelu z obema vratarjema Blažem Vončino in Thomasom Postogno, ki sta skupaj zbrala vsega osem obramb.

Kljub vsem težavam rokometaše Kopra čaka popravni izpit že jutri, ko se bodo v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju v Evropi ob 15. uri na domačem parketu pomerili s hrvaškim Nexejem. Obračun bo že v veliki meri odgovoril, kdo bo, poleg nemškega Göppingena, napredoval v četrtfinale pokala EHF.


Najbolj brano