Nemci izločili hokejske podprvake Švede

Na moškem olimpijskem hokejskem turnirju v Pjongčangu sta znana polfinalna para. Ekipa ruskih olimpijskih športnikov bo igrala proti Češki, Kanada pa proti Nemčiji. Obe tekmi bosta v petek.

PJONGČANG Za presenečenje četrtfinala je prav v zadnji tekmi dneva poskrbela Nemčija, ki se je prvič v zgodovini uvrstila v olimpijski polfinale. V napetem obračunu s Švedi, ki so na prejšnjih igrah v Sočiju 2014 osvojili srebro, so slavili po podaljšku. Že v prvi tretjini sta Nemcem vodstvo z 2:0 zagotovila Christian Ehrhoff in Marcel Nöbels.

Anton Lander je v 47. minuti Švede približal, znova pa jih je oddaljil Dominik Kahun, ki je sredi tretjine zadel za 3:1. Za podaljšek sta v 50. in 52. minuti poskrbela Patrik Hersley in Mikael Wikstrand. Junak v nemški vrsti pa je postal Patrick Reimer z zadetkom v drugi minuti podaljška.

Branilka naslova Kanada je prav tako v napetem obračunu izločila Finsko z 1:0, edini zadetek na tekmi je dosegel Maxim Noreau v 41. minuti. Gledalce sta do konca v napetosti držali tudi ekipi Češke in ZDA. Čehi so ameriški oreh strli šele po kazenskih strelih, junak večera je bil Peter Koukal, ki je dosegel odločilni gol, bil je edini, ki je zadel kazenski strel. Ryan Donato in Jim Slater sta bila strelca za ZDA v rednem delu, Jan Kolar in Tomaš Kundratek pa za Češko.

Najlažje delo so imeli člani ekipe ruskih olimpijskih športnikov, ki so kar s 6:1 odpravili krvnico Slovenije Norveško. Za slednjo je edini zadetek dosegel Alexander Bonsaksen, ki je pokopal Slovenijo v podaljšku tekme za četrtfinale, pri Rusih pa so se med strelce vpisali Mihail Grigorenko, Nikita Gusev, Vjačeslav Vojnov, Sergej Kalinin, Nikita Nesterov in Ivan Telegin.

Ruski olimpijski športniki se bodo s Čehi merili v petek ob 8.40, Kanadčani pa z Nemci ob 13.10.


Najbolj brano