Zmaga je nujna

Pred rokometaši Kopra je že nova tekma v državnem prvenstvu. V 17. krogu prve DRL bodo drevi ob 19. uri gostovali v Šmartnem, pri moštvu, ki je na zadnjih desetih prvenstvenih obračunih izgubilo kar devetkrat.

Koprski rumeni že razmišljajo tudi o novem evropskem nasprotniku. V svoji skupini pokala EHF s sobotnim tekmecem 
Nexejem iz Našic, ki je v soboto premagal finski Cocks z 21:14, z 
dvema držijo drugo mesto. Göppingen jih ima 4. Cocks pa še nima 
nobene točke. Foto: Leo Caharija
Koprski rumeni že razmišljajo tudi o novem evropskem nasprotniku. V svoji skupini pokala EHF s sobotnim tekmecem Nexejem iz Našic, ki je v soboto premagal finski Cocks z 21:14, z dvema držijo drugo mesto. Göppingen jih ima 4. Cocks pa še nima nobene točke. Foto: Leo Caharija

ŠMARTNO >Najboljši moški rokometni kolektiv na Primorskem bo drevi spet v pogonu. Po sobotnem evropskem porazu z nemškim Göppingenom si bodo rumeno-modri, ki si novega prvenstvenega spodrsljaja ne smejo več privoščiti, rane celili v Šmartnem. Kljub temu, da je tokratni tekmec prikovan na dno lestvice, so v Kopru z napovedmi previdni. “Po tekmi z Nemci smo imeli dan odmora. Spočili smo se in v ponedeljek opravili videoanalizo tekmeca. Vemo, da nas čaka težka tekma. Ne smemo si privoščiti, da bi v prvenstvu zaostajali za šest točk. Po tem obračunu pa bodo misli že usmerjene na sobotni obračun z Nexejem, ki bo za našo usodo v pokalu EHF ključen,” pred tekmo v Šmartnem razmišlja pomočnik glavnega trenerja Vanja Kralj.

Rumeno-modri so na papirju veliki favoriti, a zmaga ne bo prišla sama. Tako gostom iz Kopra kot ekipi, ki jo vodi Filip Gradišek, teče voda v grlo. Domačini so letos po dvakrat zmagali in remizirali, kar je dovolj le za zadnje mesto. Čaka jih torej še krčevit boj za obstanek. Ker točke nujno potrebujejo, so lahko na domačem parketu sila neugodni. To so ne nazadnje dokazali tudi v minulem krogu proti Ribnici, ko so po prvih 30 minutah celo držali neodločen izid. Še nekoliko boljši predstavi so prikazali v šestem in 14. krogu, ko so doma ugnali Loko in Maribor. Na drugi strani so Primorci v prvenstvu nekoliko popustili in vodilna Ribnica jim je ušla. Obenem bo zanimivo videti, v kakšni postavi bodo zaigrali varovanci Veselina Vujovića, ki jih je v zadnjem obdobju precej zdelala viroza.

V pričakovanju Hrvatov

V koprskem klubu se že pripravljajo na novo mednarodno tekmo. V pokalu EHF bodo v soboto v Bonifiki gostili Nexe iz Našic, ki je v nedeljo doma z 31:24 premagal finski Cocks. Vrstni red v skupini po dveh tekmah: Göppingen 4, Nexe in Koper 2013 po 2, Cocks brez točke. V četrtfinale napredujeta prvouvrščeni ekipi.


Najbolj brano