Skupina za prvaka je dosegljiva

Odbojkarice Luke Koper so zmagale tudi na drugem sosedskem prvoligaškem derbiju z novinkami v ligi iz Ankarana, ki so bile za odličen odpor po petih nizih nagrajene s točko.

Koprski blok je nazadnje vendarle zdržal vse nalete gostij iz 
soseske. Foto: Leo Caharija
Koprski blok je nazadnje vendarle zdržal vse nalete gostij iz soseske. Foto: Leo Caharija

KOPER > Koprske odbojkarice, ki so prvi medsebojni derbi dobile zlahka, so se tokrat pošteno namučile in strle odpor novink iz Ankarana šele po dveh urah in 15 minutah. Tokratni derbi je postregel z vsem, kar sodi k takšnim dogodkom - z menjavami vodstva, preobrati in tesnimi končnicami. Po vodstvu z 2:1¸v nizih bi se zmage lahko veselile tudi Ankarančanke. Po petih nizih so v boju za obstanek dobile dragoceno točko, Koprčanke pa z dvema več še lahko upaj0 na prodor v skupino za prvaka.

Po gladko dobljenem prvem nizu Luke Koper je le malokdo verjel, da se bo tekma razvila v pravi maraton preobratov, vendar se mlade novinke Ankarana Hrvatinov niso pustile zmesti. V drugem setu so na vsak koprski napad odgovorile z enako mero, po izidu 20:21 pa so bile natančnejše. Izenačenju v nizih je sledila prevlada Ankarana Hrvatinov, ki je po odličnem servisu ves čas nadzoroval igro

Luka Koper : Ankaran Hrvatini 3:2

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100, sodnika Kramar (Kamnik) in Zajec (Lj); po nizih: 14, -23, -20, 23, 11. Luka Koper: Raić 1, Kušar 0 napak, Radešić 1 napaka (obe libero), Isanović 14, D. Lucas 28, Đukić, Dodič 11, Haupt, Nedoh, Jović 4, Pešić 8, Kaker 13. Trener: Zdravko Jović. Ankaran Hrvatini: Pangerc 8, Angelini 15, Medved 7 napak, Morgan, Pavič 15, Cerovac 3, Ražman, Lovšin 18, A. Lucas 4. Trener : Sebastjan Mikša.

V četrtem nizu je vse že kazalo na presenečenje, saj so Ankarančanke vodile z 12:8, nevarne pa so bile tudi v nadaljevanju. Pri izidu 21:22 so vendarle prišle do izraza bogatejše izkušnje Koprčank, ki so si z natančnejšo igro priborile peti niz, v katerem je sledil nov preobrat. Ankarančanke so na polovici niza strani igrišča zamenjale pri vodstvu 8:4, potem pa je sledila koprska serija za izenačenje na 9:9, po kateri se gostje niso več pobrale.


Najbolj brano