Izolska občina bo Center odličnosti oprostila plačila komunalnega prispevka

Izolski občinski svetniki so v četrtek sprejeli novelo odloka o programu opremljanja in merilih za odmero komunalnega prispevka, na podlagi katerega bo občina Center odličnosti InnoRenew CoE lahko oprostila plačila komunalnega prispevka. Na občini verjamejo, da bo delovanje centra predstavljalo pomemben razvoj mesta in širše okolice.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Novela odloka, ki so jo svetniki sprejeli po skrajšanem postopku in bo stopila v veljavo dan po objavi, namreč opredeljuje dodatno možnost občine, da oprosti komunalni prispevek tudi za gradnjo posameznih vrst stavb za izobraževanje, znanstveno-raziskovalno delo in zdravstvo, so sporočili z izolske občine.

S tem korakom so svetniki omogočili nadaljnji potek umestitve Centra lesne odličnosti InnoRenew CoE v Izoli. Na občini pri tem verjamejo, da bo delovanje centra v Izoli predstavljalo pomemben za razvoj mesta in širše okolice, saj bo ta priložnost za številna nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo.

“Sama raziskovalna dejavnost pomeni večjo prepoznavnost Izole, delovanje Centra pa bo omogočalo pridobivanje novih projektov ter finančnih sredstev za njihovo izvedbo, ki se bodo lahko uresničili tako v Izoli kot v njeni bližnji okolici,” so še zapisali.

V začetku meseca so Občina Izola, Univerza na Primorskem in zavod InnoRenew CoE podpisali tripartitno pogodbo o prenosu stavbne pravice na delu zemljišč v Livadah z univerze na zavod. To bo zavodu omogočilo pridobitev projektne pogoje in nato gradbeno dovoljenje za center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja. Objekt za center odličnosti naj bi zgradili predvidoma do leta 2020.


Najbolj brano