Stormy Daniels hrani obleko iz časa razmerja s Trumpom

Ameriška predsedniška zgodovina se bo kmalu ponovila, saj naj bi pornografska filmska igralka Stormy Daniels ohranila obleko, ki jo je nosila leta 2006 v času domnevnega razmerja z Donaldom Trumpom. Napovedala je, da bo obleko dala pregledati za sledovi DNK. Modra obleka Monice Lewinsky je leta 1999 skoraj stala položaja drugega predsednika ZDA.

Donald Trump Foto: STA
Donald Trump Foto: STA

WASHINGTON > Potem, ko je Wall Street Journal poročal o spolnih odnosih med Donaldom Trumpom in Stromy Daniels leta 2006, kmalu potem, ko je Melania Trump rodila sina Barrona, je predsednikov odvetnik Michael Cohen zanikal, da bi igralki tik pred volitvami 2016 plačal 130.000 dolarjev za molk.

Proizvedel je tudi dokument z zanikanjem razmerja in plačila igralke z njenim podpisom, za katerega pa je Danielsova pred dnevi v oddaji ameriške televizije ABC zatrdila, da je lažen oziroma ni njen.

Wall Street je poročal, da sta Trump in Danielsova s pravim imenom Strephanie Clifford imela spolni odnos, Cohen pa je preprečil objavo zgodbe s tem, da je igralki plačal 130.000 dolarjev in od nje dobil podpis na pogodbi, ki jo je zavezovala k molku.

Cohen je za namen plačila ustanovil posebno podjetje, ko pa je bilo plačilo opravljeno, je podjetje zaprl. Pred dnevi je popustil pod težo dokazov in dejanje priznal, vendar zagotovil, da je plačilo opravil iz svojega žepa na lastno pobudo.

Za Danielsovo je bilo to dovolj, da je ugotovila, da je pogodba o molku več ne zavezuje in naj bi kmalu povedala vso zgodbo. Spletni medij The Blast je v četrtek prvi poročal, da je ohranila svetlečo mini obleko zlate barve, ki jo je nosila v hotelu v Nevadi, kjer sta imela s Trumpom bližnje srečanje.

Testirala jo bo za sledove DNK, da dokaže, da ne laže. Vendar bo morala za dokaz priti do Trumpovega vzorca DNK, kar bo malce težje. Novica zabava ameriške komike, ki se spominjajo leta 1999, ko je takratni predsednik ZDA Bill Clinton odločno zanikal razmerje s pripravnico Monico Lewinsky, dokler ga niso obvestili, da je FBI zaplenil njeno obleko, na kateri so bili sledovi predsednikove sperme. Takrat je razmerje priznal in prosil Američane, naj mu odpustijo.

Od Trumpa tega ni moč pričakovati in kljub razburjanju demokratov zaradi plačila za molk pred volitvami, vsaj za zdaj ne bo nobenih preiskav. Liberalne skupine, kot je American Bridge od zvezne komisije za volitve (FEC) sicer zahtevajo preiskavo, ker naj bi plačilo pomenilo kršitev volilne zakonodaje.

Če je res, da je Cohen plačal 130.000 iz lastnega žepa, potem naj bi kršil limit za donacije kampanji Donalda Trumpa. Vendar ima FEC le štiri člane in od tega tri republikance, odločitve o preiskavi pa mora sprejeti soglasno.

Zgodba bo torej ostala na ravni žgečkljivih zanimivosti. Republikanci so leta 1999 zaradi madeža na modri obleki sprožili postopek odstavitve Clintona, kar bi demokrati z veseljem storili v primeru zlate mini obleke, vendar so v kongresu v manjšini.


Najbolj brano