Hrovatova ob olimpijskem krstu napol zadovoljna

Današnji ženski veleslalom na olimpijskih igrah v Pjongčangu je bil nekakšna simbolična prelomnica za dve slovenski smučarki. Za Meto Hrovat, mladinsko svetovno prvakinjo, je bil to prvi olimpijski nastop, za Ano Drev pa zadnji.

Meta Hrovat Foto: STA
Meta Hrovat Foto: STA

PJONGČANG > Končalo se je z različnim uspehom. Hrovatova je po slabši prvi in boljši drugi vožnji končala na 14. mestu kot najboljša Slovenka, Drevova je imela po desetem mestu po polovici preizkušnje priložnost za naskok proti vrhu, toda končala je v snegu.

"V prvi vožnji sem bila v krču in nisem odpeljala tako, kot sem sama želela. Druga pa mi je bila zelo všeč in sem zelo uživala v smučanju. Ker če me noge ne ubogajo, je smučanje včasih muka. S celotnim rezultatom nisem zadovoljna, s posameznimi deli pa zelo," je prvi olimpijski nastop pospremila Hrovatova.

Hrovatova, ki je nedavno s tretjim mestom na veleslalomu v Lenzerheideju osvojila svoje prve stopničke v svetovnem pokalu, je priznala, da je čutila tudi nekaj treme: "Včeraj sem še sama sebe hvalila, kako se odlično počutim brez treme. A na startu sem vseeno nekaj čutila. Noge niso bile prave, nekaj čutiš, čeprav misliš, da ne. Zanesljivo ni čisto isto kot navadna tekma svetovnega pokala."

"Bilo je zahtevno, a se iz tega lahko veliko naučim. Hitro se moraš prilagajati in mislim, da je bila dobra izkušnja," pa je ocenila zanjo še eno novost, prestavljanje in odpovedi olimpijskih tekem.

Drevova je zadnji olimpijski nastop končala z odstopom. "V bistvu so bila zadnja vrata pred ravninskim delom, val je bil pod vrati, preveč sem tvegala in se je zgodilo. Nisem hotela narediti korekcije v liniji, ker sem vedela, da bi me to stalo časa, na žalost pa sem potem tam vzela malo preveč neposredno linijo," je konec Pjongčanga 2018 opisala Drevova.

Napovedala je, da je bila to njena zadnja olimpijska tekma. Najboljši dosežek tekmovalke iz Šmartnega ob Paki na olimpijskih igrah tako ostaja deveto mesto z veleslaloma v Torinu leta 2006. A kljub slovesu od tekem pod petimi krogi kakšne nostalgije ne čuti.

"Visoko sem merila, na vseh treningih sem se dobro počutila. Nisem razočarana, ker sem dala v drugi vožnji vse od sebe," je ocenila drugo vožnjo.

"Nimam kakšnih poslovilnih ali emocionalnih občutkov, ne zdi se mi nič posebnega. Olimpijsko bivanje sem tako ali tako že podaljšala za tri dni. Želela sem si samo poštene tekme, ne bi rada, da bi veter krojil razplet olimpijskega veleslaloma," je za slovo od iger še dejala Drevova, ki bivanja v mrzli Koreji po svoji edini načrtovani tekmi ne namerava še podaljševati.


Najbolj brano