Zasuk v visoko tehnologijo

Občina Ajdovščina je prejela priznanje za razvojno najbolj prodorno občino v zahodni Sloveniji. V finalni izbor se je uvrstila, ker se uspešno preobraža iz tradicionalnega industrijskega kraja v središče visokotehnološke industrije.

Ajdovščina se iz  industrijskega kraja uspešno spreminja v središče visoke tehnologije. Foto: Leo Caharija
Ajdovščina se iz industrijskega kraja uspešno spreminja v središče visoke tehnologije. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Nagrado Zlati kamen v slovenskem merilu je prejela Občina Kočevje, regijska zmagovalka v zahodni Sloveniji, od koder sta se med dvanajst finalistk uvrstili še občini Kobarid in Postojna, pa je postala občina Ajdovščina.

“To je najprej nagrada za delo v zadnjih letih in močna spodbuda za naprej,” je priznanje komentiral ajdovski župan Tadej Beočanin. Poudaril je, da je Ajdovščina na pot visoke tehnologije stopila že pred začetkom njegovega mandata. V času njegovega županovanja pa je kot pomemben izpostavil predvsem zasuk v smeri občinskih vlaganj v mehke projekte, v podporo izobraževanju, razvoju občine, vlaganju v okolje.

Marko Rondič , direktor območne obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina: “Z občinsko podporo gospodarstvu smo lahko zadovoljni. Z odprtostjo prisluhnejo vsaki ideji in to ne samo na področju visoke tehnologije.”

Število prebivalcev ves čas narašča

“Kazalniki so pozitivni, saj število prebivalcev ves čas narašča. V okviru občine moramo zadržati visoko izobražen kader,” je o tem, kako naprej, povedal Beočanin.

“Moj cilj je v nekaj letih zapolniti obrtno cono, ki jo urejamo, potem pa seliti obrtno in industrijsko dejavnost v druge dele občine. Možnost širitve je v obrtni coni Gojače, kjer je še nekaj prostora, potem pa bodo v dogovoru z državo potrebni tudi posegi v kmetijska zemljišča,” je še omenil.

V podjetju Bia Separations, kjer je zaposlenih 55 ljudi, jih kar 39 na delo prihaja izven ajdovske občine, trije sodelavci pa so se že preselili v Ajdovščino. Pipistrel ima v Ajdovščini 144 zaposlenih, od tega se jih 68 na delo vozi iz krajev izven ajdovske občine.

Poleg visokotehnoloških podjetij, kot so Pipistrel, C-Astral in številna druga, manjša, ki delujejo na tem področju, je izpostavil, da tudi tradicionalna kovinarska in živilska industrija stopa v korak s časom.

Mala podjetja so prevzela brezposelne

Občina s pozitivno naravnanostjo do razvoja in visoke tehnologije privablja ljudi od zunaj. V podjetju Bia Separations, kjer je zaposlenih 55 ljudi, jih kar 39 na delo prihaja izven ajdovske občine, trije sodelavci pa so se že preselili v Ajdovščino. Pipistrel ima v Ajdovščini 144 zaposlenih, od tega se jih 68 na delo vozi iz krajev izven ajdovske občine.

Kot je pojasnil prvi mož Pipistrela Ivo Boscarol se je s politiko urejanja obrtnih con v Ajdovščini začelo še v času, ko je predsedoval območni obrtno-podjetniški zbornici in ustanovil listo obrti in podjetništva, ki je izposlovala odbor za gospodarstvo. “Ta filozofija je ostala. To je naredilo ajdovsko občino krepko drugačno od drugih. Rešilo nas je prepričanje, da je treba vlagati. Ajdovščina je v krizi izgubila največje firme, pa je prebrodila krizo, ker je bilo toliko malih podjetij v obrtnih conah, ki so nekako prevzela te brezposelne,” je še povedal in dodal, da nekatera od teh podjetij danes niso več tako majhna.

Na občini odprto prisluhnejo vsaki ideji

“Z občinsko podporo gospodarstvu smo lahko zadovoljni. Odprto prisluhnejo vsaki ideji in to ne samo na področju visoke tehnologije,” je povedal direktor območne obrtno-podjetniške zbornice Marko Rondič.

Za nagrado Zlati kamen sta se v regiji potegovali še občina Kobarid, ki sodi med najbolj dinamično razvijajoče se turistične destinacije pri nas, in Postojna, ki se je kot prva dobitnica Zlatega kamna letos znova uvrstila med kandidate za nagrado po zaslugi nove garniture, ki je sprožila spremembe na področjih izobraževanja, sociale, mladih in podjetništva.


Najbolj brano