Zimske počitnice so pred vrati

V vseh štirih istrskih občinah bodo lahko starši med zimskimi počitnicami, ki se pričnejo prihodnji teden, našli varstvo ali različne prostočasne aktivnosti za svoje šolarje.

Nekatere počitniške aktivnosti, namenjene otrokom, so brezplačne, druge plačljive. Foto: Osebni arhiv društva
Nekatere počitniške aktivnosti, namenjene otrokom, so brezplačne, druge plačljive. Foto: Osebni arhiv društva

ISTRA >V Ankaranu bo za ustvarjalne počitnice poskrbel Dnevni center Petka, ki deluje v Bevkovi ulici 1 in ga vodi Center za socialno delo Koper. Odprt bo vsak dan med 9. in 12. uro.

Večgeneracijski center Morje, ki deluje ob koprski dvorani Bonifika, načrtuje brezplačne delavnice, ki bodo potekale med 9. in 14. uro, malico pa morajo otroci prinesti s seboj. Prijave sprejemajo na telefonski številki 040/77-20-30.

Društvo prijateljev mladine Koper prireja športno kreativne dneve, in sicer v ponedeljek, četrtek in petek med 9.30 in 13.30. Otroci bodo skozi igro spoznali košarko, vodil pa jih bo trener in vodja članska ekipe KK Sixt Primorska ter ambasador primorske košarke Goran Jagodnik. Poleg športnega udejstvovanja bodo otrokom ponujene razne družabne igre in ustvarjalne delavnice, program pa stane 16 evrov. Otroci morajo za malico poskrbeti sami, prijavnico pa starši najdejo na spletni strani društva.

V Izoli bo za ustvarjalne delavnice poskrbelo tamkajšnje Društvo prijateljev mladine, tema šole na počitnicah pa bo odgovorna skrb za živali. Društvo bo odprto vsak dan med 7. in 16. uro, prispevek za otroka znaša pet evrov, v kar je vključeno kosilo. Obiskali bodo veterinarja, Škocjanski zatok, na kreativnih delavnicah bodo izdelali lutke živali, na grafičnih delavnicah natisnili grafiko na temo živali, spoznali ovce, koze in pritlikave vietnamske prašičke, obiskali Piranski akvarij ter Muzej školjk. Prijaviti se je možno na njihovem facebook profilu ali po telefonu na številko 040/69-08-81.

EPI center Piran bo med zimskimi počitnicami odprt vsak dan od 8. do 16. ure, medtem ko bo EPI center Lucija odprt le v torek, ko bodo otroke odpeljali na dogodek v Piran. Program počitniškega varstva je namenjen učencem od 1. do 5. razreda osnovnih šol iz občine Piran. Cena za vsak dan znaša šest evrov oziroma 30 evrov na teden. Prijave zbirajo še danes na telefonski številki 041/71-91-33.

Za počitniški program je poskrbel še Mediadom Pyrhani, ki deluje v Kumarjevi ulici v Piranu. Zajema brezplačen ogled filmov in ustvarjalnih delavnic, obisk pa je treba najaviti. Vstopnice je možno rezervirati prek elektronskega naslova info@mediadom-piran.si ali na telefonski številki 030/70-31-10.


Najbolj brano