V petih finalih do dveh evropskih naslovov

Evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane je slovenskemu balinanju prineslo novih pet odličij. Na najvišjo stopničko zmagovalnega sta stopila Kozinčan Erik Čeh in Tržičan Jaka Kosirnik.

Zlati Erik Čeh (peti z leve) v družbi ostalih balinarjev uspešne 
slovenske ekspedicije
Zlati Erik Čeh (peti z leve) v družbi ostalih balinarjev uspešne slovenske ekspedicije 

SAINT VULBAS > Slovenska ekspedicija je na prvenstvo stare celine Francijo že odpotovala z visokimi ambicijami, ki so se izkazale kot upravičene. V šestih disciplinah so si mladi slovenski balinarji izborili ker pet finalnih nastopov, v katerih so prišli do dveh zlatih, srebrne in dveh bronastih medalj. V mladinski konkurenci se je najbolj izkazal Primorec Erik Čeh, ki je nastope v natančnem zbijanju odprl s skromnimi štirimi točkami, a se je z odličnim drugim kvalifikacijskim nastopom, v katerem je zbral 22 točk, uspel prebiti med najboljšo četverico. Finalni nastop se mu je izšel po željah, saj je dosegel kar 23 točk, ter se okitil z zlatom. “Seveda sem s finalnim nastopom zelo zadovoljen. Kljub polnim tribunam nisem občutil posebne treme in prišel sem do zlata,” je pojasnil Čeh, ki se je v domovino vrnil tudi z bronom v štafetnem zbijanju. S Kraševcem Gašperjem Povhom sta bila po odličnih rezultatih v kvalifikacijah med favoriti za zlato, a sta v zadnji minuti finala grešila kot po tekočem traku, tako da sta se morala zadovoljiti z bronom. Tudi v hitrostnem zbijanju je imela Slovenija finalista. Gašper Povh se ni uspel enakovredno kosati s tekmeci iz Italije, Francije in Hrvaške, a je v domovino vseeno prinesel bron.

Med mlajšimi člani je pod francoskimi Alpami za poslušanje Zdravljice poskrbel Jaka Kosirnik, ki je iz kroga v krog stopnjeval svoje nastope ter v pravi poslastici v velikem finalu nadigral Italijana Mattea Mano z 8:5. Kosirnik je z Matijo Povhom osvojil tudi peto mesto v igri dvojic. Srebro je v igri v krog osvojil Žan Sodec. Član ljubljanskega Krima je izgubil šele v velikem finalu proti Hrvatu Marinu Ćubeli z 21:25.

Evropsko prvenstvo rezultati

Mladinci, natančno zbijanje: Čeh (Slo) 23, Zanier (Ita) 18 (28), Gašpar (Hrv) 18 (24), Chemarin (Fra) 12; Hitrostno zbijanje: Zoia (Ita) 43 (22), Seve (Fra) 43 (19), Načinović (Hrv) 42, G. Povh (Slo) 37; Štafeta: Baulmont, Seve (Fra) 47, Aliverti, Zola (Ita) 45, Čeh, G. Povh (Slo) 44, Načinović, Glavić (Hrv) 39. Mlajši člani U-23, posamezno: Kosirnik (Slo) : Mana (Ita) 8:5; Krog: Sodec (Slo) : Ćubela (Hrv) 21:25; Dvojice: Belay, Leiva Marcon (Fra) : Mana, Soggeti (Ita) 12:8.


Najbolj brano