V novi številki Primorskih novic preberite

“Ne vem, kaj mu je bilo. Vozil sem za njim, očitno je bilo, da je zagledal kolono, saj je tako kot jaz vključil smerne kazalca in začel ustavljati. Jaz sem ustavil, on pa ne. Trčil je v prikolico pred njim in v hipu zagorel,” je zadnje trenutke življenja 38-letnega hrvaškega voznika na avtocesti pred Sežano v torek zjutraj opisal drugi voznik.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

Je možno obnoviti ceste tako, da kamni in zidovi ostanejo?

Morajo res ob vsaki obnovi občinske ali državne ceste bagri uničiti kamnite zidove ob njej, škarpe, obcestne kamne, kamnite kažipote in mostove?

Kako počastiti spomin na Rex

V izolskem Društvu ljubiteljev morja Rex si želijo, da bi znameniti ladji, po kateri nosi ime del priobalnega pasu med Izolo in Koprom, končno dali primerno obeležje. To bi lahko naredili s pomolom, podvodnim poligonom in muzejsko zbirko.

Še mesec dni čakanja za zakon o drugem tiru

Vrhovno sodišče je za 14. marec razpisalo javno glavno obravnavo pri odločanju o zakonitosti referenduma o drugem tiru.

Predlagani obvoznici sta dovolj odmaknjeni

Mostarji so na predstavitvi priprav na gradnjo obvoznice ugotavljali, da sta obe predlagani idejni zamisli, ki predvidevata predor, dovolj odmaknjeni od naselja.

Predragu Luciću so dolgo ploskali v njegovem Splitu

S predstavama Alan Ford - Vrnitev odpisanih in Jeklene magnolije je Gledališče Koper v minulih dneh navdušilo v Sarajevu, Zadru in Splitu.

Najslabši napad proti najboljši obrambi

Rokometaši Kopra nadaljujejo z napornim ritmom. Nova tekma jih čaka v sredo ob 19. uri, ko bodo v Areni Bonifika gostili ekipo Dobove.


Najbolj brano