Slovenci najbolj navijajo za Luko Dončića

Če bi imel državljan Slovenije na voljo neomejeno denarja in se odločal le na podlagi kakovosti, bi vozil volkswagna, v žepu pa bi imel mobilni telefon znamke samsung. Kdo je v očeh Slovencev najbolj kakovosten športnik na svetu, ni nobeno presenečenje: Luka Dončić. Tako kaže zadnja raziskava Qudal.

Mladi košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v očeh Slovencev 
najbolj kakovosten športnik  na svetu.  Foto: Fiba
Mladi košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v očeh Slovencev najbolj kakovosten športnik na svetu.  Foto: Fiba

LJUBLJANA > V primerjavi z raziskavo, ki jo je mednarodna organizacija Icertas v Sloveniji izpeljala leta 2016, je v zadnji, ki so jo izvedli letošnjega januarja, kar nekaj sprememb.

Tina Maze in Peter Prevc s prestola

V kategoriji najkakovostnejši športnik oziroma športnica na svetu sta si pred dvema letoma prvo mesto delila zdaj upokojena smučarska zvezda Tina Maze in smučarski skakalec Peter Prevc, ki je imel takrat šampionsko sezono. Letos je prvo mesto je pripadlo mlademu košarkarskemu zvezdniku Real Madrida in slovenske reprezentance Luki Dončiću. Real Madrid je prvo mesto zasedel tudi na mednarodni ravni v kategoriji najkakovostnejši športni klub na svetu, medtem ko najkakovostnejši domači klub ostaja štajerski ponos NK Maribor.

Doma na vrhu Plestenjak in Perpetuum Jazile

Če so pred dvema letoma v kategoriji pojem kakovosti v glasbi kraljevali na primer Adele, U2 in Siddharta, so tokrat sodelujoči v raziskavi izbrali Seleno Gomez in skupino Green Day na tujem delu ter vokalno skupino Perpetuum Jazzile na domačem. Jan Plestenjak je medtem po oceni anketirancev najkakovostnejši domači izvajalec. Med pametnimi telefoni so najbolj priljubljeni tovrstni izdelki korejskega Samsunga, ki je pred dvema letoma s prvega mesta spodrinil Applove telefone.

Primat Fructalovim sadnim sokovom

V kategoriji pršutov in mortadel so najbolj cenjene Krasove, med marmeladami, sokovi in sadnimi sirupi pa Fructalovi. Med mobilnimi operaterji je najviše A1, NLB med bankami, Telemach med ponudniki internetnega dostopa, Adria Airways pa med letalskimi prevozniki. Anketiranci v kategoriji zavarovalnic najbolj cenijo Triglav, najbolj so jim pri srcu Petrolovi bencinski servisi, med blagovnimi znamkami riža pa so najvišje postavili Zlato polje.

Med proizvajalci bele tehnike in gospodinjskih aparatov, ki po oceni anketirancev zagotavljajo absolutno najvišjo raven kakovosti, se je na prvem mestu ohranilo domače Gorenje, med trgovskimi verigami pa v očeh anketiranih Slovencev absolutno najvišjo raven kakovosti ponuja Mercator.


Najbolj brano