Najslabši napad proti najboljši obrambi

Rokometaši Kopra nadaljujejo z napornim ritmom. Nova tekma jih čaka drevi ob 19. uri, ko bodo v Areni Bonifika gostili ekipo Dobove. Po prvenstvenem porazu proti Ribnici in zaostanku štirih točk si tokrat neuspeha ne smejo privoščiti. Bi si pa z zmago tudi teoretično zagotovili napredovanje v ligo za prvaka.

Tilen Sokolič je eden glavnih Vujovićevih adutov v napornem 
drugem delu sezone. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tilen Sokolič je eden glavnih Vujovićevih adutov v napornem drugem delu sezone. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Predstave rumeno-modrih v letošnji sezoni precej nihajo. Od skromnih polčasov, kot je bil pokalni proti Slovanu, v katerem so dosegli vsega šest golov, do briljantnih evropskih tekem. Če je pred natanko tednom dni koprske upe na prvo mesto po rednem delu v državnem prvenstvu pokopala Ribnica, so v soboto po zmagi nad finskim Cocksom zrasli apetiti v pokalu EHF. In že sobotna domača tekma z nemškim Göppingenom bo dala veliko odgovorov o možnostih Kopra v Evropi. Še pred tem obračunom pa morajo Koprčani opraviti z Dobovo, ki so jo letos v gosteh že premagali. “Ogledali smo si posnetke njihove zadnje tekme proti Ormožu. Izpostavili smo nekaj segmentov igre, na katere bomo morali biti pazljivi, vsekakor pa bo ključna obramba. Če bomo odigrali dovolj čvrsto in zbrano, se bo ponujal prostor za hitre protinapade in s tem lahke zadetke,” je pred obračunom z Dobovčani misli strnil Tilen Sokolič.

V Koper prihaja ekipa, ki je, napadalno gledano, najskromnejša v tekočem državnem prvenstvu. Na drugi strani so rumeno-modri prejeli najmanj zadetkov, kar kaže na čvrsto obrambo, ki jo goji ekipa slovenskega selektorja Veselina Vujovića. So pa Koprčani na evropski tekmi proti Cocksu prvič v ogenj poslali novo vratarsko okrepitev, tržaškega italijanskega reprezentanta Thomasa Postogno, ki se je izkazal z desetimi obrambami. “Thomas je debi na Finskem opravil z odliko. Stopil je v velike čevlje Jureta Vrana in pokazal, da je kakovosten vratar. To je za ekipo velik plus,” je predstavo novega soigralca komentiral Nejc Planinc.

“Nemška mrzlica”

Za sobotno tekmo pokala EHF, ko v Bonifiki gostuje nemški Göoppingen, je vstopnice na blagajni v dvorani v predprodaji (po 8 evrov) mogoče kupiti danes in v petek, na dan tekme bo vstopnica dva evra dražja. V predprodaji je možen tudi nakup paketa vstopnice (20 evrov) za vse tri domače evropske tekme. Sobotna tekma zmagovalnih ekip uvodnega kroga (Goppingen je s 30:27 premagal hrvaški Nexe) se bo pričela ob 19. uri.

Bodo pa rokometaši Kopra proti Dobovi nekoliko oslabljeni. Zaradi rdečega in modrega kartona s tekme v Ribnici tokrat v ekipi ne bo ideologa igre Aleksa Vlaha. Že dalj časa je odsoten Rok Marić. Nekaj preglavic trenerskemu štabu povzroča tudi gripa, ki je nekoliko zdelala primorsko ekipo. Vsekakor pa sta pozitivni vrnitvi Jake Moljka, ki že igra, in Uroša Rapotca, ki se bo moštvu kmalu priključil tudi na tekmah.


Najbolj brano