Zaradi nesreče dve uri in pol zaprta cesta od Kozine do Staroda

Nekaj centimetrov snega na cesti in nespametna vožnja italijanskega voznika s poltovornjakom je bila kombinacija, ki je že za več kot dve uri zaprla glavno cesto od Kozine proti Starodu.

Ob osmih zjutraj je italijanski voznik s poltovornjakom (pick up) 
znamke mitsubishi vozil od Hrušice proti Podgradu in v levem 
blagem ovinku očitno precenil zmožnosti svojega vozila. Foto: Danijel Cek
Ob osmih zjutraj je italijanski voznik s poltovornjakom (pick up) znamke mitsubishi vozil od Hrušice proti Podgradu in v levem blagem ovinku očitno precenil zmožnosti svojega vozila. Foto: Danijel Cek

PODGRAD > Ob osmih zjutraj je namreč italijanski voznik s poltovornjakom (pick up) znamke mitsubishi vozil od Hrušice proti Podgradu in v levem blagem ovinku očitno precenil zmožnosti svojega vozila, izgubil nadzor nad njim in zapeljal na nasprotno stran ceste. Po njej se je takrat s svojo starejšo opel corso vozil v službo v Plamo voznik iz Ilirske Bistrice, za njim pa še njegovo dekle iz Kopra.

Italijanski poltovornjak je najprej silovito trčil v corso, jo stisnil ob odbojno ograjo, razbil skoraj ves motor in s corse odtrgal levo prednje kolo z blažilcem vred, nato pa je poltovornjak odbilo še v renault clio Koprčanke, ki je vozila za njim. Ko se je vse ustavilo, so na zasneženi cesti obtičali trije popolnoma uničeni avti.

K sreči se je ob trku poškodoval le Italijan, pa še to lažje, zato so ga bistriški reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Razdejanje so pomagali pospraviti bistriški gasilci, ki jim je na pomoč priskočil tudi kolega iz Podgrada, policisti pa so kljub snegu morali popisati dogajanje in izmeriti položaj vozil. Na koncu je po uničena vozila prišel delavec z avtovleko iz Ilirske Bistrice, promet pa ob pol enajstih še vedno ni stekel nemoteno. Zaradi nesreče je promet po glavni cesti popolnoma zaprt, zaradi debele snežne odeje pa nihče ne more uporabljati stranskih vzporednih cest.


Najbolj brano