Fourcade ubranil naslov v zasledovanju, Bauer na 24. mestu

Francoz Martin Fourcade je v Pjongčangu ubranil naslov biatlonskega olimpijskega prvaka v zasledovanju iz Sočija 2014. Na 12,5 km dolgi progi je kljub kazenskemu krogu ugnal srebrnega Šveda Sebastiana Samuelssona za 12 sekund in bronastega Nemca Benedikta Dollo za 15,1. Samuelsson in Doll sta prav tako zgrešila po en strel.

Klemen Bauer je končal na 24. mestu. Foto: STA
Klemen Bauer je končal na 24. mestu. Foto: STA

PJONGČANG > Posebno presenečenje je bila kolajna 20-letnega Samuelssona, trenutno 50. v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je šel v zasledovanje šele kot 14., po zaslugi dobrega streljanja pa si je v končnici priboril priložnost za srebro in ga v finišu tekme v neposrednem dvoboju z bolj izkušenim Dollom tudi osvojil.

Devetindvajsetletni Fourcade je tekmecem, do polovice je bilo skupaj sedem biatloncev, ušel na tretjem streljanju in zlato potrdil z brezhibnim streljanjem na zadnjem postanku. Za Fourcada je to skupaj že tretji olimpijski naslov in peta olimpijska kolajna.

Slovenski tekmovalci so bili daleč od pričakovanj. S šestimi kazenskimi krogi je bil najboljši Klemen Bauer na 24. mestu. Jakov Fak je po drugem streljanju in treh zgrešenih strelih odšel na pogovor k trenerju Tomašu Kosu, a se nato vendarle odločil za nadaljevanje. Sledili so še trije kazenski krogi in končno 47. mesto. Miha Dovžan pa je bil s sedmimi kazenskimi krogi predzadnji 59. s skoraj sedmimi minutami in pol zaostanka.


Najbolj brano