Rokometni ples med zvezdami

Prvenstvo stare celine, ki se je sklenilo pred dobrim tednom dni, se zdi oddaljena preteklost. Danes se za rokometaše že nadaljuje sezona v evropskih pokalih.

Tilna Sokoliča (z žogo) in koprske soigralce čaka pred potjo na 
Finsko danes še gostovanje v Ribnici, Žiga Mlakar, Urban Lesjak in 
ostali Celjani pa bodo v nedeljo skušali zaustaviti PSG.   Foto: Tomaž Primožič/FPA
Tilna Sokoliča (z žogo) in koprske soigralce čaka pred potjo na Finsko danes še gostovanje v Ribnici, Žiga Mlakar, Urban Lesjak in ostali Celjani pa bodo v nedeljo skušali zaustaviti PSG.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

NOVA GORICA > Koprčani, ki so se jeseni prebili skozi sito kvalifikacij, bodo v soboto odigrali svojo prvo tekmo skupinskega dela pokala EHF pri finskih Cocksih.

Že nocoj pa bodo tekmovalni premor sklenili v ligi prvakov, kjer sta na sporedu dva dvoboja. Oba v skupini B, v kateri se za izločilne obračune potegujejo tudi Celjani. Slovenskim prvakom v boju za šesto mesto in uvrstitev v osmino finala sicer ne kaže prav dobro.

“Nedvomno gremo v Ribnico po zmago, saj se želimo s tekmecem izenačiti na prvem mestu in si omogočiti boljše izhodišče pred končnico. Zavedamo se, kaj nam ta tekma prinaša. Kljub temu si ne smemo nalagati prevelikega bremena. Pomembno je, da se osredotočimo na svojo igro in s pravim pristopom skušamo osvojiti novi točki. Oscilacij, kot smo jih imeli na pokalni tekmi proti Slovanu, ne sme biti, saj nas bodo napake proti boljšim ekipam drago stale. Počasi se vračata dlje časa odsotna Rok Marić in Uroš Rapotec, a tokrat še ne bosta v ekipi. Nekaj je takih, ki imajo manjše poškodbe, a bodo stisnili zobe,” je pred drevišnjim (ob 19. uri) gostovanjem v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga prve DRL povedal ostrostrelec koprske ekipe Adam Bratkovič.

O tem, ali lahko celjske delnice pridobijo na vrednosti, bo znano že po tekmah 11. kroga. Nocoj ga bosta odprla Kiel in Veszprem, ki sta, kar zadeva uvrstitev v izločilne obračune, v dokaj udobnem položaju. Da bi se v preostalih štirih krogih skupine B lahko vključila v boj za prvo mesto, ki zagotavlja neposredno vozovnico za četrtfinale, pa ni prav verjetno. Bo pa drevišnji obračun v Nemčiji priložnost za snidenje reprezentančnih kolegov, Mihe Zarabca na strani gostiteljev ter Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška v vrstah Veszprema.

Iz zornega kota slovenskih prvakov bo precej več pozornosti zbudil drugi nocojšnji dvoboj v Brestu. Meškov (7 točk) ta čas drži šesto mesto, danski Aalborg (4), pa bi z zmago v Belorusiji naredil uslugo sebi in tudi Celjanom (5). Seveda pa bi slovenski prvaki za želeni preboj v osmino finala največ postorili sami, če bi v nedeljo v razprodanem Zlatorogu padel zvezdniški Paris Saint-Germain. Nikola Karabatić, Mikkel Hansen in druščina so v desetih tekmah resda doživeli le en poraz in prepričljivo vodijo na lestvici skupine B z 18 točkami, a če kdaj, potem priložnost velja zagrabiti zdaj. Noka Serdarušić je bil praktično ves mesec brez ekipe. Pisana paleta reprezentantov je v francoski prestolnici spet združila moči šele ta teden. Je pa res, da celjska popotnica ni posebej obetavna.

Generalko v ligi SEHA so opravili slabo. Ob gladkem domačem porazu z Zagrebom je iz sivine z napadalnim prispevkom izstopal le Izolan Borut Mačkovšek. Primorskega upa, ki je že imel nekaj svetlih epizod v ligi prvakov, Domna Makuca, pa proti hrvaškim prvakom Branko Tamše ni uvrstil v postavo. Spored 10. kroga skupine F bo sklenil obračun Flensburga in Kielc. Poljski prvaki z osmimi točkami še nimajo mirnega sna, čez dober teden dni pa bodo Koprčan Dean Bombač ter nekdanja Celjana Uroš Zorman in Blaž Janc gostili prav slovenske predstavnike v ligi prvakov.


Najbolj brano