V gostilni vprašali za policiste

Policisti so minuli konec tedna na Bistriškem obravnavali več ilegalnih prehodov meje. Nekaj tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo s Hrvaško, so vrnili hrvaškim kolegom, drugi pa so zaprosili za mednarodno zaščito.

V zadnjih dneh je več migrantov v Slovenijo nezakonito prišlo po  predoru Malo Brdo. Foto: Tomo Šajn
V zadnjih dneh je več migrantov v Slovenijo nezakonito prišlo po predoru Malo Brdo. Foto: Tomo Šajn

ILIRSKA BISTRICA > Bistriške policiste so v petek zjutraj poklicali iz gostilne v Ilirski Bistrici, kamor so se zatekli trije tujci in osebje prosili, da pokličejo policijo. V lokal so prišli trije državljani Libije. Med postopkom so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom. Kmalu zatem so na avtobusni postaji v Ilirski Bistrici možje postave opazili tujca, kot se je kasneje izkazalo, sta bila državljana Kosova, ki sta mejo s Hrvaško pred tem ilegalno prečkala v večji skupini.

Policisti so kmalu zatem v Dolenjskem Potoku opazili še enega tujca, po poldnevu pa so v Ilirski Bistrici odkrili še pet tujcev. Vsi so mejo ilegalno prečkali ob železniških tirih in po predoru Malo Brdo. V Dolenjskem Potoku so v petek zvečer prijeli še štiri državljane Turčije, ki so mejo s Hrvaško prečkali po gozdu, levo od mejnega prehoda Jelšane. Policisti so tujce pridržali in po končanem postopku odpeljali v center za tujce. V soboto dopoldne so pri odcepu za Malo Brdo prijeli še državljana Tunizije. V državo sta iz Hrvaške prišla po železniških tirih in zaradi slabega vremena prenočila v predoru, nato pa nadaljevala pot, dokler ju policisti niso ustavili. Včeraj zjutraj so policisti pri Mali Bukovici naleteli na tri državljane Alžirije, Tunizijca in Sirca. Šesterica je zaprosila za mednarodno zaščito.


Najbolj brano