Glavaševi prvi turnir

Najbolj obetavni primorski teniški igralki Nika Radišić in Sheila Glavaš sta v zadnjem mesecu nanizali več odmevnih nastopov.

Sheila Glavaš s trenerjem in fizioterapevtom Tinetom Ritterjem po zmagi v Širokem Brijegu.
Sheila Glavaš s trenerjem in fizioterapevtom Tinetom Ritterjem po zmagi v Širokem Brijegu. 

ŠIROKI BRIJEG, MELBOURNE > Po nekajmesečnem turnirskem premoru je Sheila Glavaš (TK Val Portorož) uvodoma nastopila v Beogradu na turnirju četrtega ranga, nato pa je zelo uspešno odigrala dva turnirja petega ranga v Širokem Brijegu. Na prvem se je uvrstila v polfinale med posameznicami in osvojila turnir dvojic, na drugem pa ji je uspel obratni dosežek in rezultat kariere. Zmaga med posameznicami je namreč njena prva pod okriljem ITF, uspešno 25-dnevno turnejo pa je sklenila še z uvrstitvijo v finale turnirja dvojic. Dosežki so vsekakor odlična popotnica za sezono 2018, kjer ima Sheila visoke cilje.

Medtem se je tudi Nika Radišič (TK Val Portorož) po štirih tednih vrnila iz Avstralije, kjer je igrala na prvem grand slam turnirju. V mladinski konkurenci je bila med posameznicami osma nosilka, a je že v uvodnem krogu naletela na odlično avstralsko vrstnico Gabriello Da Silva Fick. Ta že kar uspešno nastopa med poklicnimi igralkami, tako da njena zmaga s 6:2, 6:3 v veliki vročini in na zelo hitri podlagi, ki je ob visokih temperaturah še veliko hitrejša, ni presenetljiva.

Tribune na igriščih tudi med mladinci so polne in nastopi na turnirju za grand slam so že zato posebno doživetje in velika izkušnja. Nika, sicer specialistka za peščena igrišča, se je tudi na hitro podlago kmalu privadila. V dvojicah se je s slovaško partnerko Viktorio Morvayovo uvrstila med 16 najboljših in tako nanizala tudi svojo prvo zmago za grand slam. Ob tem je vsakodnevno tudi izdatno trenirala ob najboljših svetovnih igralkah in igralcih.

Letos jo čakajo še preostali trije turnirji za grand slam (Pariz, Wimbledon, New York), predvsem pa veliko trdega dela, da bo lahko kos najboljšim. Letos se namreč resno podaja na pot poklicnih teniških igralk.


Najbolj brano