Vujović je zelo utrujen

Rokometaši Kopra so s tekmo proti Slovanu zakorakali v zahteven februarski spored. Kljub temu da so se veselili napredovanja med osem najboljših v slovenskem pokalu, igra ni bila prepričljiva.

Pokalna tekma je ponudila tudi precej ostrih prijemov v 
obrambi, tako so Slovanovci  skušali onemogočiti domačega 
hrusta Grego Krečiča. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Pokalna tekma je ponudila tudi precej ostrih prijemov v obrambi, tako so Slovanovci skušali onemogočiti domačega hrusta Grego Krečiča. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rumeno-modri so prvi cilj v spomladanskem delu sezone dosegli, saj so se uvrstili v četrtfinale pokala Slovenije. Že res, da se zmagi proti predzadnjemu Slovanu ne gleda v zobe, a pred pomembnimi tekmami igra ni bila na želenem nivoju, zato čaka Veselina Vujovića in njegove sodelavce še veliko dela. Slovenski selektor je priznal, da so slabe otvoritve tekem že precej mučne. “Neverjetno je, da moji fantje igrajo na tak način. Na koncu smo sicer zmagali, ampak utrujen sem od takih začetkov tekem in odnosa fantov. Vselej igramo po sistemu toplo-hladno, dovoljujemo nasprotnikom, da se oddaljijo in potem jih moramo loviti. Porabimo preveč energije in iskreno povedano, sam sem trenutno zelo utrujen. Izčrpan sem od evropskega prvenstva in stresov, ki sem jih tam doživel.”

Morda je za slabši prvi polčas, v katerem so Koprčani dosegli pičlih šest zadetkov, kriv tudi poznejši prihod gostov iz Ljubljane, ki so se na poti spoprijemali z zahtevnimi snežnimi razmerami. A kot je poudaril Tilen Sokolič (sedem zadetkov), eden redkih, ki je prikazal dobro igro večji del tekme, to ne sme biti izgovor: “Tudi na to se je treba prilagoditi. Mi se nismo najbolje. Sicer smo v drugem polčasu popravili nekatere segmente igre, ampak takih začetkov tekem si ne smemo več dovoliti. Predvsem zato, ker je potem treba vlagati preveč truda v vrnitev.”

Koper: Slovan 23:21 (6:11)

Dvorana Bonifika, gledalcev 700, sodnika: Deržek in Brecelj. Koper 2013: Vončina, Dolenc, Grzentič 1, Stopar, Vlah 4, Krečič 2, Matijaševič, Kocjančič, Poklar, Zugan, Smolnik 6 (4), Sokolič 7, Guček, Sever, Planinc, Bratkovič 3. Trener: Veselin Vujović.

Slovan: Prevolnik 5, Serdinšek-Ekart 1, Marinček, Marušič 8, Nunčič, Marojevič 1, Podpečan, Krivic, Fidel 1, Jovičić, Bojić, Kaučič, Novak 1, Sankovič 3, Atanasov 1. Trener: Zoran Jovičić.

Sedemmetrovke: Koper 2013 5 (4), Slovan 2 (0).; izključitve: Koper 2013 4, Slovan 10 minut; rdeč karton: Sankovič (44).

Rumeno-modri so imeli v prvem delu igre velike težave na postavljeno obrambo. Veliko je bilo neizdelanih strelov, kar je omogočalo gostujočemu vratarju Nebojši Bojiću lahke obrambe. Prav tako je bilo premalo hitrih prehodov in značilne koprske igre protinapadov. Ravno zato je domači trener Vujović na zunanjih položajih rotiral in iskal pravo šesterico, ki bi bila v napadu nevarnejša. V nadaljevanju je bila igra boljša. V ospredje so stopili Aleks Vlah, Žiga Smolnik, Grega Krečič in vseprisotni Sokolič, ki so v drugem polčasu skupaj dosegli kar 15 od 17 zadetkov Kopra.

Koprčani so v minulem mesecu delali brez glavnega trenerja Vujovića, ki je kljub reprezentančnim obveznostim delo ekipe spremljal od daleč. Izpostavil je, da je ekipa na prijateljskih tekmah igrala dobro. “Če potegnem črto, ni tako slabo. Res je, da imamo nekaj odsotnih. Predvsem mislim na Matijaševiča in Zugana, ki sta bila v kadru za tekmo s Slovanom, a zaradi poškodbe nista mogla igrati. Manjka tudi Jaka Moljk. Sicer pa prijateljske tekme igramo odlično, a tak pristop zahtevam na pomembnih tekmah. Ne želim si ekipe, ki bi bila svetovni prvak na prijateljskih tekmah. Zavedamo se, da nas sedaj čakajo odločilni obračuni, kjer moramo pokazati karakter od prve minute, ne pa, ko je tekma že praktično izgubljena,” je še povedal slovenski selektor.

Veselin Vujović

trener RD Koper:

Ne želim si ekipe, ki bi bila svetovni prvak na prijateljskih tekmah.

Danes bo žreb četrtfinalnih parov v slovenskem pokalu, že v sredo pa Koprčane čaka zahtevna naloga v prvenstvu, saj odhajajo na gostovanje k Ribnici. Po srečanju z Dolenjci počitka ne bo veliko, saj že 10. februarja gostujejo pri finskem Cocksu v okviru pokala EHF.


Najbolj brano