Objavili so že tretji razpis za izbiro ravnatelja osnovne šole Miren

Potem ko svet zavoda dvakrat ni uspel izbrati novega ravnatelja osnovne šole Miren je imenoval novega vršilca dolžnosti. Dosedanjemu, Bogomirju Nemcu, konec februarja poteče mandat.

Osnovna šola Miren Foto: Leo Caharija
Osnovna šola Miren Foto: Leo Caharija

MIREN > Njegovo mesto bo prevzel učitelj matematike Maks Rutar.“Že dolgo dela na šoli in dobil je potrebno večino v svetu zavoda, razlaga predsednik sveta zavoda Sebastjan Mozetič. Poleg Rutarja sta bili v igri še učiteljica slovenščine Marta Pavlin in dosedanja pomočnica ravnatelja Ksenija Korče. Razpis za delovno mesto a bo odprt 15 dni in če bo šlo v tretje vse po sreči, bo šola novo vodstvo dobila okoli velike noči.

Pred dnevi pa je odstopil član sveta šole, občinski svetnik Aleš Batistič, ki je v svetu zastopal občino. Občinski svet je na njegovo mesto imenoval Marizo Skvarč iz Mirna, ki je zaposlena je v novogoriški enoti zavoda za šolstvo. Nekateri svetniki so menili, da bi morali novega člana sveta zavoda iskati med občinskimi svetniki. “Če se je komisija odločila za strokovno delavko, ki jo v tem trenutku v svetu zavoda res potrebujemo, je to v redu,” pravi Mozetič.


Najbolj brano