“Azzurri” prvič brez izločilnih bojev

Odmevi po izjemni zmagi slovenskih dvoranskih nogometašev nad nekdanjimi evropskimi prvaki Italijani so bili uspehu primerni. Naši fantje so pred današnjim bojem z evropskimi podprvaki Rusi prepričani, da še niso rekli zadnje besede.

Igralci so se po tekmi veselili z navijači. Foto: STA
Igralci so se po tekmi veselili z navijači. Foto: STA

LJUBLJANA > Pred največjim slovenskim športnim hramom ni odmevala pesem le po slovenski zmagi, temveč že dve uri pred tekmo, ko se je ploščad pred dvorano že dodobra napolnila. Iz številnih krajev so prišli v organiziranih skupinah. Ena večjih je bila šempetrska. Nekaj stotin podpornikov so imeli tudi Italijani, organizatorji pa so bili na prihod med drugim tudi lačnih in žejnih 11.000 duš slabo pripravljeni, čeprav je bila že v času torkovih tekem jasno, da po ena stojnica na vsaki strani dvorane ni kos takšnim množicam, deloma zasnežena pot do njih pa ni bila posuta.

A svetla plat je bila tekma in sogovorniki so nam povedali naslednje:

Italijanski odmevi

Na prvenstvu v Stožicah sta italijansko reprezentanco spremljali le dve maloštevilni medijski ekipi. Po tekmi sta med nogometaše šla le reporter zasebne televizije Fox Sport iz Milana ter poročevalec specializirane spletne strani calcioA5live.com iz Rima. “Nad razpletom smo zelo razočarani. Nosilci ekipe in selektor so isti, kot so bili na zmagovitem Euru 2014,” je povedal novinar iz Rima in pojasnil, da največje italijanske medijske hiše v Ljubljani nimajo poročevalcev. Tako Gazzetta dello Sport kot Corriere dello Sport vesti črpata iz omenjenega spletnega portala. Gazzetta je včeraj zapisala, da je Slovenija sploh prvič “azzurre” poslala domov še pred zaključnimi boji. “Potem ko smo na prejšnjem Euru izpadli v četrtfinalu, na svetovnem prvenstvu pa že v osmini finala, je to že tretje veliko tekmovanje, kjer smo doživeli popoln neuspeh,” so zaključili.

Igor Osredkar, dvakratni strelec: “Metali smo se na glavo. Zaprli smo usta nekaterim špekulantom, ki so menili, da bomo igrali neodločen rezultat, ki bi obema ekipama odpiral pot naprej. Med odmorom so si rekli: 'Če je to zadnjih 20 minut na tem prvenstvu, naj bodo peklenske.' Nismo še rekli zadnje besede. Rusi so vrhunski. Imajo velik izbor igralcev, toda igramo doma!”

Kristjan Čujec, reprezentant iz Tolmina: “Ko smo zaostajali, nas ni zagrabil strah. Ostali smo zbrani in požrtvovalni in dočakali priložnosti, ki so nas rešile. Z Rusi sem pred leti na EP že igral. To je ekipa, ki gre po odličje, vendar pa jo bomo skušali ustaviti.”

Andrej Dobovičnik, selektor: “Fantje so zdržali tekmo, v kateri so jim Italijani stalno viseli za vratom. Rusija je boljša od Italije. Težko nam bo, ker smo zaradi kartonov izgubili odličnega obrambnega igralca Roka Mordeja, že sicer pa imamo na voljo malo izkušenih igralcev.

Sergio Romano, reprezenant Italije: “ Tekma je bila izenačena. Pritisk navijačev je bil strašen. Razočarani smo, moramo pa Slovencem čestitati za srčnost in vzdušje. “


Najbolj brano