Zmago odnesla zadnja minuta

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je na današnji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Ljubljani s Srbijo vodila skoraj vso tekmo. Usodna je bila akcija gostov 28 sekund pred koncem, ko so tekmeci z vratarjem v polju le prišli do izenačenja.

Takole je Slovenijo v vodstvo povedel Alen Fetić. Foto: Nebojsa Tejic/STA
Takole je Slovenijo v vodstvo povedel Alen Fetić. Foto: Nebojsa Tejic/STA

LJUBLJANA >Uvod v evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu je bil danes v razprodanih Stožicah slovesen, kot so si Slovenci lahko le želeli. Po atraktivni otvoritveni slovesnosti s pesmijo, plesnimi, nogometnimi in kolesarskimi akrobacijami so se v odličnem športnem vzdušju na igrišču in na tribunah pomerili Slovenci in Srbi. Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je v začetno ekipo postavil tolminskega člana Dobovca Kristjana Čujca. Slovenci so se na sredini dobro postavili, v obrambi niso dovoljevali kritičnih situacij, kmalu pa so prišli tudi do strelov na srbska vrata. Mrežo so prvič zatresli v četrti minuti, ko je nogometaš Litije Alen Fetić po prodoru po desnem krilu od daleč z močno diagonalo presenetil srbskega vratarja.

V enakovrednem nadaljevanju so imeli s hitrimi prodori po krilih svoje priložnosti tudi gostje, a so bili Slovenci učinkovitejši. V 15. minuti je kot z desne strani z visoko žogo na nogo prostega Gašperja Vrhovca dobro izvedel Matej Fideršek, Vrhovec, pa je neubranljivo zadel prazni levi del vrat gostov. Izid polčasa je dve minuti pred odmorom postavil Denis Ramić, ki je izkoristil odbito žogo slovenske obrambe in je s hitrim strelom presenetil pokritega vratarja Damirja Puškarja.

Slovenija : Srbija 2:2 (2:1)

Športna dvorana Stožice, gledalcev 11.000, sodnika: Sodnika: Sorescu (Romunija) in Coelho (Portugalska)

Slovenija: Puškar, Osredkar, Mordej, Bizjak, Širok, Čujec, Totoškovič, Turk, Vrhovec, Fetić, Štendler, Sever, Čeh, Fideršek. Selektor: Andrej Dobovičnik.

Srbija: Momčilović, Rajčević, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović, Kocić, Simić, Vulić. Selektor: Goran Ivančič.

Strelci - 1:0 Fetić (4), 2:0 Vrhovec (15), 2:1 Ramić (18), 2:2 Tomić (39).

V drugem polčasu so Slovenci nadaljevali z napadalno igro, a v številnih poskusih - tudi Kristjana Čujca - žoga nikakor ni hotela v gol. V zadnjih petih minutah je udarnost v napadu začela pešati in moštvi sta se za posest žoge borili predvsem na sredini. V zadnjih dveh minutah tekme so Srbi močno pritisnili, Slovenci so se nekajkrat rešili z izbijanjem žoge daleč pred nasprotnikov gol ali kar z igrišča. Slednjič se je Srbom igra z vratarjem v polju obrestovala. Le 28 sekund pred koncem je od daleč zadel neovirani Dragan Tomić. Slovenci bodo za vstop v četrtfinale v soboto najbrž morali premagati Italijo.


Najbolj brano