Starši si želijo znanja iz prve pomoči

Starši opažajo, da jim večje skrbi kot nega in vzgoja svojih najmlajših povzročajo morebitne nesrečne situacije, v katerih se kaj hitro lahko znajde njihov otrok. Na pobudo mlade mamice bo zato Rdeči križ Koper organiziral tečaj prve pomoči.

 Istrske mamice želijo osvojiti znanje iz prve pomoči za 
dojenčke in otroke.  Foto: Vir: Meri Popins
Istrske mamice želijo osvojiti znanje iz prve pomoči za dojenčke in otroke.  Foto: Vir: Meri Popins

KOPER > “Nega je najmanjši problem, kaj pa če se jim zatakne košček hrane ali pride do poškodb?” se sprašuje mama leto in sedem mesecev stare malčice, Maja Poturovič iz Kopra. “Super bi bilo, da bi imeli znanje iz prve pomoči in ne bi za vsako figo letali k zdravnikom,” razmišlja. Na družbenem omrežju Facebook je zato v priljubljeni skupini Mamice iz Obale podala pobudo, da bi ob zadostnem povpraševanju tečaj prve pomoči za dojenčke in otroke organizirali v koprskem Rdečem križu.

Vsul se je plaz zanimanja mamic, ki so znanje iz prve pomoči pogrešale že v šoli za starše ali drugih predporodnih predavanjih. V tednu dni se jih je javilo več kot sto, ki bi jih tečaj zanimal, zato so se odzvali tudi na Rdečem križu Koper.

“Z veseljem naredimo tako akcijo,” pravi predsednica koprskega območnega združenja RK Irena Sirotič Dobrila. Pojasnjuje, da bodo oblikovali več manjših skupin staršev, ki se bodo prijavili na usposabljanje iz prve pomoči. Izvedba tečaja sicer terja dobrih sedem evrov na glavo tečajnika, a so se na koprskem Rdečem križu odločili, naj udeleženci raje namenijo donacije, ki jih zbirajo za pomoči potrebne otroke. “Tako bo imel vsak nekaj od tega,” še dodaja Sirotič Dobrila, termine pa bodo, kot so obljubili, objavili na spletu.


Najbolj brano