Ladjarje skrbi: žerjavisti delajo zelo počasi

V Luki Koper je bela stavka, trdijo predstavniki največjih svetovnih kontejnerskih ladjarjev. Upočasnjeno delo žerjavistov so potrdili tudi v upravi Luke.

Ladja ladjarja MSC, ki je del rednega servisa z Daljnega 
vzhoda, je občutila upočasnjeno delo žerjavistov, zamuda pa 
je že povzročila verižno reakcijo in porušeno rotacijo za vsa 
pristanišča severnega Jadrana.       Foto: Katja Gleščič
Ladja ladjarja MSC, ki je del rednega servisa z Daljnega vzhoda, je občutila upočasnjeno delo žerjavistov, zamuda pa je že povzročila verižno reakcijo in porušeno rotacijo za vsa pristanišča severnega Jadrana.  Foto: Katja Gleščič

KOPER > “Žerjavisti delajo za 40 odstotkov počasneje kot običajno. To je bela stavka. S tako velikimi zamudami se je porušila rotacija ladij med pristanišči severnega Jadrana. To je zelo slab znak za ladjarje in druge partnerje. Bojim se, da bo Koper dobil sloves nezanesljivega pristanišča, kar bodo seveda izkoristili drugi v severnem Jadranu,” je povedal agent enega od največjih svetovnih ladjarjev, ki ni želel biti imenovan.

V upravi Luke zamude priznavajo. “Poslovne partnerje smo že obvestili, da se zaradi nesoglasij med vodstvom družbe in predstavniki sindikatov, predvsem na kontejnerskem terminalu soočamo z nekoliko upočasnjenimi delovnimi procesi, ki povzročajo zamude pri pretovoru blaga,” so povedali. “Vodstvo družbe s predstavniki sindikatov intenzivno išče rešitve, da bi v najkrajšem času vzpostavili razmere, ki bodo v skladu s potrebami naših strank,” so zapisali. Vodstvo terminala je tudi v neposrednih stikih s predstavniki ladjarjev, s katerimi usklajujejo operativna vprašanja. Žerjavisti so že v začetku tedna povedali, da se bojijo na dvigala, ker jih v primeru nesreče lahko doleti podobno, kot je Mladena Jovičića.


Najbolj brano