Pust bo pršu že 23. leto zapored

Pustne skupine vseh vrst in oblik, ki želijo sodelovati v pustnem sprevodu v Ilirski Bistrici, se lahko prijavijo do četrtka, 1. februarja. Že dan zatem se bodo začele pustne dogodivščine za otroke.

Na lanskem sprevodu v Ilirski Bistrici je poleg tradicionalnih škoromatov in šjm nastopilo kar 28 skupin, ki si jih je ogledalo nekaj tisoč obiskovalcev.  Foto: Katja Kirn Vodopivec
Na lanskem sprevodu v Ilirski Bistrici je poleg tradicionalnih škoromatov in šjm nastopilo kar 28 skupin, ki si jih je ogledalo nekaj tisoč obiskovalcev.  Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA > Že 23. pustni karneval Pust je pršu v nedeljo, 11. februarja, na ulice Trnovega vabi tradicionalne maske, hrušiške in podgrajske škoromate ter vrbiške, brdanske in pregarske šjme, poleg njih pa še mnoge druge skupine iz Slovenije in Hrvaške. Lani jih je prišlo kar 28, z njimi pa nekaj tisoč obiskovalcev. Prijave skupin zbirajo na ilirskobistriški občinski upravi, pripisati pa jim je treba ime in naslov skupine, število članov (najmanj osem) in kontaktno osebo. Skupine, ki želijo, da jih spremlja svoja glasba, naj navedejo tudi to, sporočajo organizatorji.

Pustno dogajanje v Ilirski Bistrici se bo začelo že prihodnji petek, ko bosta Društvo otroške zabave in animacije ter Klub študentov Ilirska Bistrica ob 17.30 v Domu na Vidmu organizirala delavnice s pustnimi vragolijami.

V četrtek, 8. februarja, bodo ob 17. uri v Domu na Vidmu uradno vstopili v pust, našteli, katere skupine se bodo predstavile v sprevodu in kdo bo prevzel ključe občinske oblasti in nadomestil župana Emila Rojca. Ob tem bodo predstavili še pustne jedi in sladice.

Na pustno soboto bo Društvo otroške zabave in animacije pripravilo najprej otroško pustovanje v šotoru na parkirišču Doma na Vidmu, večer pa bo s skupino Biseri namenjen odraslim maskam. Vrhunec in hkrati zaključek pustovanja na Bistriškem bo nedeljska povorka.


Najbolj brano