S Cetinja s srečno zmago

Primorski košarkarski prvoligaš je na gostovanju v Črni gori vknjižil zelo pomemben par točk v boju za zaključni turnir lige ABA 2 in ostal na vrhu tekmovanja.

Mirko Mulalić Foto: Zdravko Primožič/FPA
Mirko Mulalić Foto: Zdravko Primožič/FPA

Lovčen Cetinje : Sixt Primorska 80:81 (71:71) po podaljšku

CETINJE > Športni center, gledalcev 1500, sodniki: Kralj (BiH), Škrbec (Slovenija), Roglić (Hrvaška); četrtine - 13:16, 16:15, 22:20, 20:20; podaljšek - 9:10

Lovčen 1947 Cetinje: Latković 2, Popović 15, Vrbica 6, Lopičić 4, Albijanić 10, Knežević 17, Korać 26. Trener: Dragan Radović.

Sixt Primorska: Rebec 15 (2:1), Čakarun 14 (2:2), Joksimović 3 (2:1), Mulalić 17 (3:2), Kosi 2, Zupan 2 (2:0), Hodžić 11, Vujasinović 5 (3:3), King 7 (2:2). Trener: Jurica Golemac.

Do konca ligaškega dela tekmovanja je pred primorskim moštvom še sedem krogov, v lovu na zaključni turnir, kamor se uvrstijo najboljše štiri ekipe, pa je Primorska z najtesnejšo možno zmago naredila pomemben korak k uvrstitvi nanj in ima na vrhu lestvice enajst zmag.

Ko tekmo odloči točka razlike ter približno enako medsebojno razmerje izgubljenih in pridobljenih žog, statistika lahko pove ključ do zmage. V trojkah sta bili moštvi izenačeni (po šest zadetih na vsaki strani), gostitelji so imeli več prostih metov, zadeli so jih sedem več od slovenskega moštva, ki je točkovni primanjkljaj nevtraliziralo z boljšim izkoristkom metov za dve točki; gostje so tudi zbrali štiri skoke več od domačinov. Tekmo je šest sekund pred koncem podaljška po podaji Matica Rebca, ki je ob 15 točkah zbral tudi šest asistenc, odločil Alen Hodžić,medtem ko Mirko Mulalić, ki je v skoku ujel odločilno žogo, v zadnjem času stopnjuje formo.

Zdelo se je, da ima Primorska deset sekund pred koncem rednega dela že skoraj dobljeno tekmo, vodila je z 71:68. Toda po minuti odmora domače ekipe je imela veliko sreče, da tekme ni izgubila. Domači branilec, z nekaj malega mednarodnih izkušenj, Nikola Korać, s 26 točkami najboljši strelec tekme, je zdrvel v napad, takoj vrgel trojko in zadel za izenačenje, obenem pa je Rebec nad njim naredil osebno napako. Korać je zgrešil dodatni prosti met, gostitelji pa so v skoku pobrali žogo, vendar met Mihaila Radunovića ob zvoku sirene ni šel skozi mrežico.

V sinočnjem slovenskem derbiju je Krka premagala Rogaško po preobratu v drugem polčasu, z 81:73, in z desetimi zmagami prav tako ostaja tik pod vrhom lige.


Najbolj brano