Največ sprememb se obeta pri Bricih

Drugoligaši so letos pohiteli s pripravami. Ilirija je začela že kmalu po novem letu, prejšnji teden pa tudi večina ostalih klubov, med katerimi tudi Dekani in Brda. Danes med zadnjimi začenjajo tudi v Sežani. In kakšne so spremembe v primorskih ekipah?

Dekančani bodo spomladi lahko spet računali na Gregorja 
Šćulca, ki  po hujši poškodbi že trenira po prilagojenem 
programu. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Dekančani bodo spomladi lahko spet računali na Gregorja Šćulca, ki po hujši poškodbi že trenira po prilagojenem programu. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > Nekaj sprememb je oziroma bo v Dekanih in Sežani, precej več pa jih napovedujejo v Brdih.

Jadran Dekani

Zimski prestopni rok je prinesel nekaj pomembnih sprememb. S klopi pesjanov se je poslovil trener Alen Šćulac, ki je bil formalno pomočnik trenerja, a ni nobena skrivnost, da je dejansko on vodil ekipo. Svojo trenersko kariero zdaj gradi pri prvoligašu iz Krškega. Tja se je odpravil tudi tretji strelec Jadrana Luka Vekić. Trenerski dvojec dekanskega moštva bosta v spomladanskem delu sezone tako tvorila trener Nevijo Finkšt in novi pomočnik Peter Kocjančič. Večjih sprememb v igralski zasedbi ne bo, odšel je rezervni vratar Gašper Željko. Čeprav se je pojavila možnost, da bi jih okrepil 29-letni napadalec Patrik Bordon, se zdi, da bo slednji svojo nogometno pot nadaljeval pri prvoligašu Ankaranu. Po daljših odsotnostih so ponovno v ekipi Aleks Bordon, Gregor Pribac in Žiga Kljun. Že to soboto se bo v Dekane za vrnil Alen Šćulac, ki se bo na prijateljski tekmi poslovil od navijačev.

Cherrybox 24 Tabor

Po druženju v koprski plezalni dvorani minuli konec tedna danes pod taktirko trenerja Uroša Baruta sežanska ekipa začenja s pravimi treningi, ki jih bodo zaradi težav z domačimi igrišči oddelali tudi čez mejo na bližnjem Proseku in v Trstu. Tako kot so napovedali že po koncu jesenskega dela prvenstva, večjih sprememb v ekipi ne bo. Odšla bosta dva in prišla prav tako dva igralca. Vrste “češnjic” zapuščata centralni branilec Davor Gavrić in bočni zvezni igralec Alen Pavić. Novinca naj bi predstavili v teh dneh, morda že danes. V obrambno vrsto prihaja 27-letni in 191 centimetrov visoki Hrvat Antonio Azinović, ki je jeseni igral za sežanske tekmece iz Brežic, vendar je bil del jesenske sezone odsoten z igrišč, okrepiti pa se nameravajo še s klasičnim napadalcem, ki je bil jeseni najbolj deficitarno mesto v ekipi. Po naših podatkih gre za mlajšega srbskega napadalca, ki je nazadnje igral v Grčiji.

Brda

Teden dni pod vodstvom Antona Žlogarja že trenirajo tudi v Vipolžah. Medtem ko sta Jadran in Tabor v zgornjem delu lestvice, pa nogometaše Brd čaka še hud boj za obstanek v drugoligaški konkurenci. Tudi zato bo v njihovem moštvu največ sprememb med primorskimi drugoligaši. Moštvo so zapustili Jakob Kodermac, Matic Ferjančič in Rok Bužinel, ki mu je potekel status posojenega igralca ter vsi tujci - Favour Aniekan, Theneman Esdra Shongo in Christian Damiano. Da bi si spomladi pomagali s kakšnim igralcem iz Gorice, ni verjetno. Dva novinca prihajata iz mirenske Adrie - Boštjan Klepač in Marko Furlan, ki za zdaj samo trenira z Brdi. Prihaja tudi Maxi Leon Žižek, najboljši strelec Ajdovščine. V Brdih se pogovarjajo še s štirimi nogometaši in pričakujejo, da bodo v tem tednu rešili 90 odstotkov kadrovske križanke. Predvsem želijo dvigniti kakovost treninga, potem pa vzpostaviti dolgoročnejše sodelovanje z Gorico.


Najbolj brano