V novi številki Primorskih novic preberite

Stavbi, v kateri je več kot 50 let deloval izolski samski dom, dolga leta za koprsko gradbeno podjetje Stavbenik in kasneje za ajdovsko Primorje, zadnjih sedem let pa je propadala, se vendarle obetajo boljši časi. Dobila je novega lastnika, na njej je že videti nova okna.

Stavbi, v kateri je več kot 50 let deloval izolski   samski dom, 
dolga leta za koprsko gradbeno  podjetje Stavbenik in kasneje  za ajdovsko  Primorje, zadnjih sedem let pa je propadala, 
se  vendarle  obetajo  boljši časi.  Foto: Mirjana Cerin
Stavbi, v kateri je več kot 50 let deloval izolski samski dom, dolga leta za koprsko gradbeno podjetje Stavbenik in kasneje za ajdovsko Primorje, zadnjih sedem let pa je propadala, se vendarle obetajo boljši časi.  Foto: Mirjana Cerin

V Brestovici naprodaj tri hiše

Tri vrstne hiše na začetku Brestovice pri Komnu bodo po več letih samevanja prihodnji teden, 1. februarja, naprodaj na javni dražbi.

Da vasi ne bi zbežale v mesta

Leta 2050 bo dve tretjini svetovnega prebivalstva živelo v mestih, v Evropi naj bi bil ta delež celo 80 odstotkov. V Sloveniji trenutno živi polovica ljudi v mestih, polovica v vaseh, a mnogi se izseljujejo.

Da bi zajezili napad palmovega vrtača, bodo akcijo ponovili

Potem ko je pred dobrim tednom dni Okolje Piran znova pozvalo k odstranjevanju okuženih palm, ki jih napada palmov vrtač, so se za nadaljevanje akcije odločili tudi v Kopru in Ankaranu.

Edinstvena priložnost ali nakup, ki bo stal preveč?

Vipavski svetniki bodo v ponedeljek na izredni seji znova odločali o nakupu domačije na Gočah.

Najprej so vožnjo tovornjakom prepovedali, potem pa dovolili

Pod tablo za prepoved prometa težkim tovornjakom na Kozini je dopolnilna tabla, ki tovornjakarjem dovoljuje vožnjo do Dekanov, zato prepovedi dejansko ni. Policisti voznikov zato ne morejo kaznovati, domačini pa se bojijo navala tovornjakov po 1. aprilu.

“Skozi oči ženske govorim o človeku”

Kdo sem - kot ženska, kot umetnica, kot mati? Zakaj živim? Kakšna je moja vloga v družbi? To je le nekaj vprašanj, ki poganjajo ustvarjanje kiparke in magistrice umetnosti Tee Curk Sorta iz Ajdovščine.

Slovo, kot si ga je slovita sežanska sedmica zaslužila

Ura se sicer ni ustavila sedem sekund pred koncem tekme, kot si je želel Primož Brezec, ki je vso kariero igral v dresu s številko 7, ki jo je podedoval od očeta Hilarija. Tok igre je določil, da je čas za uradni konec kariere 11,5 sekund pred koncem tekme 17. kroga druge SKL sezone 2017/18.

(Pre)dolg premor za nov zalet

Slovenski rokometaši imajo v teh dneh še preveč časa za razmislek o preteklem in prihodnjem dogajanju na evropskem prvenstvu. Potem ko so jim Danci v petek priprli vrata polfinala, jih druga tekma skupine II v Varaždinu s Španijo čaka šele v torek.


Najbolj brano