Koper upa na preskok, Ankaran na dvorano

Zaradi nenaklonjenega razporeda in nihanj v formi so odbojkarice Luke Koper na prvi dobljen niz jeseni čakale kar do šestega kroga in šele potem jim je steklo. Od debitantk iz Ankarana pa nihče ni pričakoval čudežev. Položaj pred odločilnim drugim delom sezone ni rožnat.

Dvoboj odbojkaric Luke Koper in Ankarana. Na prvi medsebojni tekmi so novembra slavile Koprčanke s 3:1. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Dvoboj odbojkaric Luke Koper in Ankarana. Na prvi medsebojni tekmi so novembra slavile Koprčanke s 3:1. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > “Glede igralskega kadra se med premorom ni nič spremenilo, le da smo zdaj vsi zdravi. To velja tudi za zadnja dva meseca poškodovano Nino Dukić, edina novost pa je ta, da nam pri fizični pripravi zadnje čase pomaga Tržačan Mario Ciac. Drugih sprememb ni in za te štiri mesece do konca sezone niti niso smiselne. Med premorom smo pridno vadili in igrali prijateljske tekme: dve proti Novogoričankam, eno proti Tržačankam in dve proti selekcijama mladih Američank, ki vsako leto decembra obiščejo ta del Evrope. Radi bi se uvrstili v končnico za prvaka, vendar bo to zelo težko. Poskusili bomo, čeprav je možnosti malo. A v športu se vse lahko hitro obrne. Delamo dobro, forma se dviga, izgubiti pa nimamo kaj. Mogoče nam malo manjka še zaključnih fines, toda verjamem, da bomo igrali bolje kot na začetku jeseni,” je povedal predsednik kluba in obenem trener članske vrste Koprčank Zdravko Jović.

Je končnica še dosegljiva?

Koprske odbojkarice so doslej zbrale osem točk. V enajstih odigranih tekmah so Ljubljano premagale s 3:0, Ankaran Hrvatine s 3:1 in Kemo iz Puconcev s 3:2, ob tem so devetkrat izgubile. Razpored uvodnih tekem po prazničnem premoru Koprčankam ni naklonjen, saj jih čakajo tri trenutno najboljše ekipe v ligi. Uvodno tekmo s Calcitom so izgubile brez osvojenega niza.

Tudi pri OK Ankaran Hrvatini so pred nadaljevanjem prve sezone med elito optimistično razpoloženi, čeprav so dekleta doslej zbrala le tri točke in so na lestvici predzadnja. Klub temelji na vzgoji domačih igralk in tudi zato v igralskem kadru med prazniki ni bilo novosti. Ankaranske odbojkarice prvoligaške tekme igrajo v dvorani OŠ Antona Ukmarja na Markovcu, a se tudi glede novega domačega objekta vendarle nekaj premika.

Dvorana ni nerealna želja

“Markovec je sicer za nas odlična rešitev, a vseeno to ni naša domača dvorana. Z dvema treningoma na teden tudi ne moremo govoriti o prednosti domačega igrišča na prvenstvenih tekmah. Vendar se očitno v Ankaranu le nekaj premika. Obljubili so nam, da bodo zunanje igrišče za osnovno šolo s pokrito konstrukcijo spremenili v večnamensko dvorano. Ne govorimo o balonu, ampak o stalnem, energetsko nizko potratnem objektu z izvlečnimi tribunami, v katerem tudi ne bo kondenzacije vlage, kot bi bila pod balonom. V občinske urade naj bi že prispele tri ponudbe, sama gradnja objekta pa naj bi trajala le tri mesece. Če nam uspe letos obstati v prvi ligi, bo potem vse laže. Imamo povsem domačo ekipo, kar je v prvi ligi redko, nekatere naše mlade igralke so v krogu kadetske reprezentance, druge resno trkajo na vrata prve ekipe, pa tudi mlajše selekcije redno dosegajo tekmovalne uspehe. Zaledje torej imamo, naš letošnji cilj s članicami pa je vsaj obdržati predzadnje mesto, kar bi nam prineslo dodatne kvalifikacije. Glede na doslej videno kakovost ekip v drugi ligi se namreč razlika v naš prid zdi kar očitna,” je pojasnil predsednik kluba Bojan Cerovec.

Ankaransko-hrvatinska dekleta na lestvici zaostajajo prav za sosedami iz Kopra, v uvodu nadaljevanja pa jih čaka podobno zahteven razpored. Po domači tekmi proti Formisu (1:3) sledita gostovanje pri Mariborčankah in domača tekma z zadnjeuvrščeno Ljubljano. V tem dvoboju bodo točke štele dvojno. Ankarančanke so namreč Ljubljančanke s 3:1 premagale že v gosteh, zato bi nova zmaga dekletom trenerja Sebastjana Mikše že pred končnico na stežaj odprla vrata do obstanka.


Najbolj brano