Rebčeva trojka za zmago Primorske

V 14. krogu prve SKL je Primorska v petem poizkusu vendarle strla odpor ljubljanske Olimpije in na lestvici še utrdila vodstvo. Že v nedeljo ob 18. uri pa Primorsko čaka nova tekma v liga ABA 2 s Tivtom.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Olimpija je danes opoldne javnosti predstavila povratnika, centra Mirzo Begića, ki je zvečer že stopil na parket tokrat spodobno zapolnjene dvorane Bonifika. Za uvod je v statistiko vpisal dve točki iz prostih metov.

Za gostitelje je bila nocojšnja tekma zgolj prestižnega značaja, saj se točke ne prenašajo v drugi del tekmovanja, in priložnost za porazdelitev minutaže. V uvodu je bilo vse v znamenju sedanjih in bivših igralcev zmajev: prve točke na tekmi je dosegel Koprčan v Olimpiji Gregor Hrovat, izenačil je nekdanji zmaj Nebojša Joksimović, za prvo vodstvo domačih in prvo od trinajstih zadetih trojk pa je poskrbel še lani član gostov, Mirko Mulalić. Prav trojke so bile glavni adut, ki je Primorsko popeljal do prestižne zmage, potem ko so bili domačini Olimpiji podrejeni pod košem, saj so jih ti preskočili kar s 40:21.

Primorska je sredi druge četrtine uspela povesti za enajst točk (29:18), vendar so Ljubljančani znali odgovoriti in so polčas, v katerem so bile bile na obeh straneh strelske moči precej porazdeljene, končali z vodstvom treh točk (32:35).

V zadnjo minuto tretje četrtine so domači vstopili s prigaranih pet točk prednosti, vendar jo zapravili, izenačenje pa je z zabijanjem podpisal Devin Oliver. Zadnja četrtina tekme je bila ves čas izenačena, osem sekund do konca pa je svojo drugo trojko zadel Matic Rebec, poskus Roka Badžima iz skoraj mrtvega kota pa je zletel mimo obroča.

Dvorana Bonifika, gledalcev 1500, sodniki: Zupančič (Ljubljana), Španič (Postojna), Mlakar (Škofja Loka); četrtine - 18:12, 14:23, 19:16, 17:14.

Sixt Primorska: Joksimović 5, Kosi 2, Mulalić 16 (2:1), King 8, Rebec 8), Hodžić 6, Zupan 13 (3:2), Čakarun 10 (2:0). Trener: Jurica Golemac.

Petrol Olimpija: Špan 7 (3:3), Hrovat 8, Bubnič 5, Morgan 13 (4:3), Tratnik 5, Badžim 11 (6:6), Oliver 14 (2:2), Begić (2:2). Trener: Zoran Martić.


Najbolj brano