Krka bo visoka ovira

Jutri se začenja spomladanski del državnega prvenstva za rokometašice. Najboljša primorska ekipa, ajdovski Mlinotest, bo doma branila peto mesto pred Krko, a želi še više.

RK Mlinotest je na izboru Naš športnik zasedel šesto mesto 
med ekipami. Z leve so Aleksander Lapajne (trener), Špela 
Ferfolja, Mirjeta Bytyqi, Petra Sanabor (rokometašice) in Deni 
Stibilj (tehnični vodja). Foto: Igor Mušič
RK Mlinotest je na izboru Naš športnik zasedel šesto mesto med ekipami. Z leve so Aleksander Lapajne (trener), Špela Ferfolja, Mirjeta Bytyqi, Petra Sanabor (rokometašice) in Deni Stibilj (tehnični vodja). Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Državni prvak Krim ostaja razred zase. Zagorje za tekmece ni več tako nedosegljivo kot nekoč, zelo pa se je zgostila konkurenca za tretje mesto in za evropsko vstopnico. V najboljšem položaju je prav jutrišnja gostja ajdovske dvorane Police, novomeška Krka, ki ima le zmago več od prvih zasledovalk Celjank, za dve pa zaostajajo Ajdovke in Žalčanke.

Mlinotest je imel jeseni, potem ko je poleti precej spremenil in pomladil ekipo, velike težave. Žreb mu je v uvodnih treh krogih namenil najboljše slovenske ekipe, proti katerim ni bil uspešen, potem pa se je počasi pobiral. Med zimskim premorom je ekipa ostala nespremenjena in se je lahko dokončno uigrala. Reprezentantka na SP Tjaša Rudman si je po vrnitvi odpočila in nabrala novih moči. Po dolgi rehabilitaciji rame je spomladi pričakovati večji napadalni učinek Nade Pejović. Igra bi torej morala teči bolje, ponovno pa se bo treba soočiti s težkim razporedom v uvodnih krogih in z nepopolno ekipo.

Trener Aleksander Lapajne sicer ocenjuje, da so Ajdovke sposobne narediti korak naprej: “Zadnja jesenska tekma z Zagorjem, ko smo vodili skoraj do konca, je pokazala, da smo konkurenčni v boju za uvrstitev med najboljše štiri. Upam, da ne bo novih poškodb. Po težavah s tetivo oziroma kolenom še vedno nista pripravljeni Špela Ferfolja in Zala Batagelj. Zaupam igralkam, ki smo jih zbrali jeseni. Kot trener si želim, da bi bila vsaka igralka po sezoni boljša kot prej in da bi to tudi sama čutila. Med premorom smo dobro delali. Sedaj bo treba to pred domačimi navijači pokazati s Krko, ki je po imenih druga ekipa v Sloveniji. Tu sta reprezentantki Maja Vojnović in Alja Vrček, pa izkušeni Primorki Veronika Leški in Dominika Mrmolja. Morali bomo najti pravo razmerje med hitro igro in zanesljivo posestjo žoge, iz katere praviloma sledijo izdelane akcije za strel na gol. Na prvi medsebojni tekmi smo izgubili preveč žog ali pa smo bili pri strelih premalo učinkoviti.”


Najbolj brano