Ana Zavrtanik bo od 19. februarja poklicna podžupanja

Podžupanja Mestne občine Nova Gorica Ana Zavrtanik Ugrin se bo z 19. februarjem zaposlila v občinski upravi. Razlog za to je povečan obseg del, predvsem na področju kandidature Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025.

Ana Zavrtanik Ugrin Foto: Leo Caharija
Ana Zavrtanik Ugrin Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > “Na podlagi temeljitega pogovora s podžupanjo Ano Zavrtanik Ugrin sem sprejel odločitev, da bo svoje delo naslednjih deset mesecev do izteka mandata opravljala profesionalno,” je včeraj povedal novogoriški župan Matej Arčon. Za to se je odločil zaradi obsega njenega dela, angažiranosti in razdvojenosti med občino in obstoječo službo, predvsem pa zato, ker so na občini sprejeli pomembno odločitev o kandidaturi za Evropsko prestolnico kulture.

Pred kratkim sta z goriškim županom ocenila, da bi potrebovali eno osebo izključno za ta projekt in ker je dosedanja nepoklicna podžupanja v ta projekt vključena že od vsega začetka, se je Arčon odločil, da bo svoje delo opravljala profesionalno. Tako za ta projekt ne bo treba zaposliti nove osebe, kar se mu zdi pametna in racionalna kombinacija.

Ana Zavrtanik Ugrin, ki je kot podžupanja zadolžena predvsem za družbene dejavnosti, za področje kulture in sociale, ostaja še do 18. februarja zaposlena v tržnem komuniciranju v Hitu, kjer dela že več kot enajst let.


Najbolj brano