Tržaški Eataly: v letu dni postregli 190.000 kavic

Danes mineva leto dni, odkar je v Trstu odprl vrata Eataly, gastronomski hram, ki združuje trgovine, vinoteko, restavracijo, kavarno in slaščičarno. Prvo leto, ki ga ocenjujejo za izjemno uspešnega, jim je prineslo kar 46 odstotkov več zaslužka, kot so načrtovali.

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

TRST > Eden izmed pokazateljev, kako dobro je obiskan Eataly, je po navadbah tržaškega Il Piccola tudi dejstvo, da so v letu dni gostom postregli kar 190.000 kavic.

Tržaški Eataly, ki ga redno obiskuje tudi veliko Slovencev, je po besedah tamkajšnjega odgovornega Antonia De Paola, poleg tistega v Rimu, v Milanu in Torinu eden najboljših tovrstnih hramov v Italiji, zagotovo pa je med vsemi najlepši, meni De Paolo. “Z našim razgledom na morje nimamo konkurence,” pravi.

Bivše skladišče vin, v katerem domuje tržaški Eataly je časnik Corriere della Sera nedavno uvrstil med najlepše primerke nove italijanske arhitekture, ki so zaživeli v letu 2017.

Kot še dodaja De Paolo, Eataly pritegne v Trst številne turiste iz tujine, ki ponudnike včasih presenetijo z odličnim poznavanjem izdelkov iz ponudbe. Naprodaj je približno 4000 izdelkov, več kot tretjina jih prihaja iz Furlanije-Julijske krajine. Tamkajšnja enoteka pa je s 1400 različnimi vini najbolje založena v regiji.


Najbolj brano