Že 13. osebnost Primorske bodo v soboto izbrali med štirinajstimi nominiranci

Prihodnjo soboto bo znano, kdo bo postal osebnost Primorske minulega leta in s seboj domov odnesel zlato jabolko akademskega kiparja Boštjana Drinovca. Vajeti že trinajste prireditve, ki jo pripravljajo tri osrednje primorske medijske hiše, bosta tokrat v rokah držala voditelja Karin Sabadin in Matej Sukič.

Sobotno prireditev bosta v Sežani vodila Karin Sabadin in Matej Sukič. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Sobotno prireditev bosta v Sežani vodila Karin Sabadin in Matej Sukič. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Primorci so uspešno in odmevno akcijo, ki promovira etične in požrtvovalne posameznike v domačem okolju, od vsega začetka vzeli za svojo in velja za edino tovrstno v Sloveniji. Pripadnost primorski regiji pa vsako leto zaznamuje tudi sklepno prireditev, saj navadno prireditelji v goste povabijo predvsem primorske glasbenike in druge nastopajoče ter sodelujoče.Letos bo to v soboto, 20. januarja, ob 20. uri, v Kosovelovem domu Sežana. “S pripravami na tokratno podelitev te laskave nagrade smo začeli že oktobra lani. Odločili smo se za že preverjen recept s primorsko noto na vseh področjih. V ospredju bodo znova nominiranci - teh je letos 14, s katerimi bosta voditelja poklepetala na odru, letošnja novost pa je prav voditeljski par,” pravi vodja projekta Barbara Kampos. Celotna prireditev bo prepletena z glasbo koprske zasedbe Gedore, nastopili pa bodo še Helena Blagne, Štefica Stipančević-Steffy, Gregor Ravnik in Iztok Nova -Easy. Četudi se je med istrske pevce “vrinila” Helena Blagne, ki sicer nima primorskih korenin, ampak gorenjske, pa bo za to priložnost zapela svojo zadnjo uspešnico Ti boš vedno prvi, za katero je besedilo napisal Drago Mislej - Mef, oktobrska osebnost Primorske 2017.

Naklonjenost poslušalcev, gledalcev in bralcev treh osrednjih primorskih medijskih hiš pri izbiri osebnosti, ki so na zelo različne načine pozitivno zaznamovale življenje Primorske v letu 2017, so merili vseh dvanajst mesecev preteklega leta. Prav oni bodo med 14 nominiranci - šestimi ženskami in osmimi moškimi - izbrali, kdo bo že trinajstič prejel zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Vstopnice za prireditev Osebnost Primorske so naprodaj pri blagajni Kosovelovega doma Sežana in na njihovi spletni strani.

Novost bo voditeljski par

Voditelja bosta novinarka in voditeljica Karin Sabadin in odgovorni urednik slovenskega programa TV Koper Matej Sukič, ki sta v teh dneh s sežanskim komikom Žanom Papičem, prav tako sobotnim nastopajočim, zaključila pisanje scenarija za sobotno prireditev. “Vsak nagovor je dobro premisliti, kar še posebej velja za javne prireditve, kakršna je Osebnost Primorske, ko bomo znova na enem mestu povezali radijsko in televizijsko skupnost, bralke in bralce ter občinstvo v veliki dvorani Kosovelovega doma v Sežani. Temeljno sporočilo med nas prinašajo prav osebnosti, ki so glasniki naše družbe, živijo vrednote, na katere smo kot družba in posamezniki vse bolj pozorni. In tako bomo na odru spletali različne niti, ki bodo podkrepljene s skrbno izbranim glasbenim programom in gosti, ki med nas vnašajo posebno radost,” razmišlja Karin Sabadin, ki bo prireditev povezovala tretjič. “Dogodka se že zelo veselim, saj sem si ga vedno želel povezovati. Karin pa bo končno imela sovoditelja, ki je višji od nje,” navdušenja ne skriva Matej Sukič, ki se obenem zaveda odgovornosti svoje naloge. Upa, da po nekajletnem uredniškem delu še ni padel iz voditeljske forme, sicer pa ga te dni preveva pozitivna trema.

Prireditev kot pozitivna popotnica

Pri celoletnem projektu Osebnost Primorske sodelujejo mnogi, prireditev na odru pa je njegovo sklepno dejanje. “Je naša dobra popotnica ljudem, da v novo leto vstopijo polni navdihujočih zgodb in spodbud, ki med Primorkami in Primorci vznikajo še naprej in kar se nam zdi izjemno pomembno podpreti in gojiti še naprej,” razmišlja Karin Sabadin, ki priznava, da bo letošnje sodelovanje nedvomno nekaj posebnega. “Z Matejem sva sodelavca že vrsto let, vsak prihaja s svojo energijo in izkušnjami, ki se bodo združile na odru.”

Da bo prireditev brezhibna, bodo poskrbeli tudi vsi v zaodrju, ki bodo zadolženi za skladno zvočno, slikovno in grafično podobo ter izvedbo. Znova se je ekipi pridružila modna oblikovalka Tjaša Škapin s Kozine, ki posebej za to prireditev pripravlja dve kreaciji za voditeljico. Da bo usklajenost popolna, pa bo tudi letos poskrbela oblikovalka nakita in modnih dodatkov Ana Redek Furlanič iz Kopra. Za Matejevo eleganco bo zadolžena stilistka Tanja Skok.

V teh dneh vsem sodelujočim že naraščata adrenalin in energija. “Zato je izjemno pomembno, da ju pravilno usmerjamo k cilju, da bi se v Sežani znova imeli lepo,” sklene Karin Sabadin, Barbara Kampos pa doda, da bo v soboto pred prireditvijo nominirance ob 18. uri na sežanski občini sprejel tamkajšnji župan Davorin Terčon, kjer so prireditev znova sprejeli z odprtimi rokami.


Najbolj brano