Laže bodo zadihali

V Ajdovščini bodo začeli urejati prostore bodoče fizioterapije in zdravstvene vzgoje. Dela bo izvajalo podjetje Grapri, stala bodo 910.000 evrov, denar bodo zagotovili občini Ajdovščina in Vipava, Zdravstveni dom in Lekarna Ajdovščina. Ajdovci računajo tudi na pomoč ministrstva za zdravje.

V Ajdovščini bodo še pred pomladjo začeli  urejati prostore 
bodoče fizioterapije in zdravstvene vzgoje.
V Ajdovščini bodo še pred pomladjo začeli urejati prostore bodoče fizioterapije in zdravstvene vzgoje. 

AJDOVŠČINA > Zdravstveni dom Ajdovščina bo v delu pritličja stanovanjskega bloka v Bevkovi ulici za svoje dejavnosti pridobil dobrih 440 kvadratnih metrov površine. Po zasnovi bodo na novo lokacijo iz zdravstvenega doma preselili fizioterapijo, ki bo s tem pridobila večje prostore za svojo dejavnost.

Za zdravo življenje

Med drugim bodo uredili nove prostore za elektroterapijo, skupni prostor za razgibavanje, telovadnico za večjo skupino ljudi, prostore za specialne obravnave in garderobe s stranišči.

Ob tem bodo na Ribniku uredili tudi dve pisarni in predavalnico za izvajanje zdravstvene vzgoje, sprejemno pisarno, čajno kuhinjo, garderobo za osebje in servisne prostore. Ajdovci si namreč želijo na osnovi uspešnega dela in številnih izkušenj službe zdravstvene vzgoje tu vzpostaviti Center za krepitev zdravja in še nadgraditi ponudbo preventivnih programov. Občina Ajdovščina in Zdravstveni dom Ajdovščina sta projekt prijavila na razpis ministrstva za zdravje, ki je v okviru projekta Skupaj za zdravje pripravilo koncept Centrov za krepitev zdravja, a odločitve še ni.

Še prezračiti ne utegnejo

Izpraznjene prostore v matični stavbi bodo po besedah direktorice zavoda Bože Ferfolja preuredili v nove ambulante družinske medicine in nujne medicinske pomoči. V zdravstvenem domu se namreč soočajo z veliko prostorsko stisko, saj nekateri specialisti družinske medicine delajo v istih prostorih v dopoldanskem in popoldanskem času, tako da prostorov ni mogoče niti pošteno prezračiti. Selitev dela dejavnosti iz matične hiše po ocenah direktorice ne bo predstavljala logističnih težav.

Prenova prostorov na Ribniku vključuje tudi zunanjo ureditev z gradnjo novega podpornega zidu in nadstrešnice. Uredili naj bi tudi parkirišče, ekološki otok in poskrbeli za ozelenitev. Dela bodo stala 910.000 evrov, v občinah upajo, da bo del denarja prispevalo tudi zdravstveno ministrstvo.


Najbolj brano