Tabla za trgovino stoji, trgovine še ni

Ob divaškem krožišču že skoraj tri leta stoji usmerjevalna tabla z napisom nakupovalno središče, trgovine pa še vedno ni. Mercator zdaj celo razmišlja o prodaji zemljišča.

Ko so maja 2015  delavci urejali krožišče pri Divači, so za nakupovalno središče že postavili 
usmerjevalno tablo (levo na fotografiji) in asfaltirali odcep, a trgovine še vedno ni.

  Foto: Marica Uršič Zupan
Ko so maja 2015 delavci urejali krožišče pri Divači, so za nakupovalno središče že postavili usmerjevalno tablo (levo na fotografiji) in asfaltirali odcep, a trgovine še vedno ni.  Foto: Marica Uršič Zupan

DIVAČA > Potem ko je bilo pred dvema letoma že odločeno, da bo ob divaškem krožišču, na zemljišču med železniško progo in magistralno cesto Senožeče-Koper, Mercator še v istem letu zgradil trgovino, se je do danes marsikaj spremenilo in trgovine najboljšega soseda tam še ni.

Divaška županja Alenka Štrucl Dovgan je občinske svetnike seznanila, da se začetek gradnje odmika, vendar pa je tudi poudarila, da Mercator od projekta v Divači še ni odstopil, da pa razmišljajo o več možnostih, med drugim tudi o prodaji zemljišča.

To so nam potrdili tudi v Mercatorju: “Za to lokacijo so možnosti do nadaljnjega odprte,” nam je odgovorila Tanja Durin iz Mercatorjeve službe za medije. In dodala, da se Mercator tudi na področju razvoja nepremičnin prilagaja spremenljivim razmeram. “V zadnjih dveh letih so bile tako prioriteta prenove in posodobitve obstoječih trgovin, medtem pa je ponovno postal aktualen tudi projekt monetizacije nepremičnin, zato je v tem okviru zdaj možna tudi prodaja zemljišča v Divači.” V Mercatorju so načrtovali, da bo imela trgovina dovoz neposredno z novega krožišča, kjer je že postavljena tudi oznaka, v stavbi naj bi bil tudi gostinski lokal, v trgovini naj bi zaposlili domačine.


Najbolj brano