Aprila se v Pivko vrača pediatrinja

Na začetku novega leta je začela delati zdravnica v drugi pediatrični ambulanti v Postojni. Aprila, ko bodo obnovili prostore ambulante v Pivki, se bo dvakrat na teden vrnila tudi tja. Dotlej, tako kot zadnjih nekaj mesecev, pediatra v Pivki ne bo.

V začetku aprila, ko bodo obnovili ambulanto v zdravstveni postaji v Pivki,  bodo tam spet 
dočakali tudi pediatrinjo. Delala bo dvakrat na teden, ob torkih in petkih.  Foto: Marica Uršič Zupan
V začetku aprila, ko bodo obnovili ambulanto v zdravstveni postaji v Pivki, bodo tam spet dočakali tudi pediatrinjo. Delala bo dvakrat na teden, ob torkih in petkih.  Foto: Marica Uršič Zupan

PIVKA, POSTOJNA > “Imeli smo velike probleme z iskanjem pediatra. Podobne probleme imajo tudi v sosednjih občinah in tudi drugod, saj je pediatrov premalo,” ugotavlja Irena Vatovec, direktorica Zdravstvenega doma dr. Franca Ambrožiča Postojna. Potem ko se je avgusta pediatrinja Mirjam Grmek upokojila, so se soočali z velikimi težavami, kako pokrpati njeno nadomeščanje. Tako so v pivški zdravstveni postaji celo ostali brez pediatra.

Rešitev je prinesla Jelena Pajović, zdravnica družinske medicine, ki bo prevzela delo v otroški ambulanti, delala pa bo pod nadzorom pediatrinje Tanja Šušteršič. Za zdaj, od 1. januarja dalje, Pajovićeva dela le v ambulanti v Postojni. V Pivki pa bodo dojenčki in otroci dobili “svojega” zdravnika šele aprila. Pajovićeva bo tam delala od aprila dalje dvakrat tedensko, ob torkih in petkih.

“Nikoli nismo nameravali zapreti pediatrične ambulante v Pivki, a zaradi kadrovskih težav smo komaj zmogli zagotoviti zdravnika v Postojni. V Pivko se bo zdravnica vrnila, ko bodo obnovljeni prostori,” pojasnjuje Irena Vatovec. Za obnovo ambulante je pivška občina v proračunu zagotovila 50.000 evrov.

HELENA RACE


Najbolj brano