Matić po nezaupnici upravi: Gre za politično gonjo

Predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić je po nezaupnici njegovi upravi, ki so jo izglasovali delničarji na današnji izredni skupščini, poudaril, da se je ta uprava vedno odločala v dobro vseh delničarjev ter dodal, da v svojem delu ne bi ničesar spremenil. Današnje dogajanje na skupščini je ocenil kot rezultat politične gonje.

Predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić je današnje 
dogajanje na skupščini ocenil kot rezultat politične gonje. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić je današnje dogajanje na skupščini ocenil kot rezultat politične gonje. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PORTOROŽ > Sedanja uprava se je vedno odločala v dobro vseh delničarjev, ne samo največjega, je v prvi izjavi po skupščini povedal Drago Matić. Na vprašanje, ali so nemara delali predobro, pa je odvrnil: “Tudi to bi lahko bil eden od odgovorov.” Sicer pa je dodal, da gre za politično gonjo “in to je rezultat vsega tega”.

Rezultat današnjega glasovanja je bil po Matićevih besedah “glede na dosedanji razvoj dogodkov” pričakovan, vendar predsednik uprave na petkovi seji nadzornega sveta pričakuje “vse živo”. “Jutri bomo doživeli še en dan in se bomo po jutrišnjih dogodkih tudi skladno s tem odločili,” je napovedal. Kot je pojasnil, se sicer dela v tej smeri, “da nas po domače izženejo iz Luke Koper”.

Glede pravnega mnenja Inštituta za primerjalno pravo, na katerega se je danes skliceval nadzornik Uroš Ilič, je Matić odvrnil, da so danes prvič slišali za to mnenje in ga niti niso videli. Ob tem je opozoril, da so upravo v preteklosti že “odstranili” pri določenih točkah dnevnih redov sej nadzornikov, kot je bil to primer predstavitve vmesnega poročila izredne revizije Pricewaterhousecoopers o poslovanje Luke z IPS, ko uprava sploh ni bila povabljena na sejo nadzornega sveta.

Matić je poudaril, da je njegova uprava pustila za sabo zgodovino v obliki treh let in pol rezultatov. “Tudi če želijo, je ne morejo izbrisati,” je dodal.

Prvi nadzornik luke Rado Antolovič danes medijem ni dal nobenih pojasnil. Kot je dodal, bo njegov čas, da nekaj pove, v petek po seji nadzornega sveta.

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbič pa je pojasnil, da so v združenju napovedali izpodbojne tožbe na vse danes sprejete sklepe, tudi zato, ker izpodbijajo imenovanje obstoječih nadzornikov.


Najbolj brano