V park prihaja drsališče

Praznično vzdušje je zaživelo tudi v Ilirski Bistrici. V pravljični deželici v Parku Nade Žagar so že prižgali lučke, to soboto pa bodo v njem odprli tudi drsališče. Za praznično dogajanje je občina namenila 23.000 evrov, za okrasitev pa še 33.000 evrov.

V pravljični deželi so se otroci lahko postavili ob bok svetlečim namišljenim 
junakom, od sobote dalje pa bodo v njej lahko tudi drsali na ledu. Foto: Katja Kirn Vodopivec
V pravljični deželi so se otroci lahko postavili ob bok svetlečim namišljenim junakom, od sobote dalje pa bodo v njej lahko tudi drsali na ledu. Foto: Katja Kirn Vodopivec

ILIRSKA BISTRICA >Uvodni praznični dogodek, prižig lučk v pravljični deželici v Parku Nade Žagar, je sicer nekoliko pokvarilo slabo vreme. Toda organizatorja, Občina Ilirska Bistrica in bistriško Turistično-informacijski center, sta kljub temu uspela izpeljati pester spremljevalni program: delavnice za otroke, nastop čarodeja in otroškega pevskega zbora iz Vrtca Jožefe Maslo. Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom pa je na tržnici Mikoza pripravilo tudi praznični sejem, ki ga je popestril nastop ansambla Nika Polesa.

Od tega konca tedna dalje pa bo v pravljični deželi v parku še bolj pestro, saj se ji bo v soboto, 23. decembra, pridružilo še drsališče. Odprto bo vsak dan od 10. do 20. ure. Za cel dan drsanja s svojimi drsalkami bodo obiskovalci odšteli en evro, z izposojo drsalk pa dva evra. Občina in TIC sta sicer za letošnje praznično vzdušje pripravila še nekaj dogodkov. Prejšnji konec tedna je v Domu na Vidmu odprl vrata Planetarij, v katerem so obiskovalci spoznavali skrivnostno življenje vesolja in zvezd. Za šolske in predšolske otroke je bil obisk brezplačen, študenti in dijaki so za vstop odšteli en evro, ostali dva evra.

Tudi letos občina pripravlja silvestrovanje na prostem z živo glasbo. To bo od 21.30 dalje potekalo na vrtu Gostilne Triglav na Placu. Še prej pa bo ob 17. uri v Domu na Vidmu otroško silvestrovanje s prihodom dedka Mraza. Za decembrske prireditve je občina v letošnjem proračunu predvidela 23.000 evrov, za novoletno krasitev mesta pa še 33.000 evrov.


Najbolj brano