Preplah zaradi pošiljke na koprski policijski postaji je bil lažen

Včeraj je bil dostop do koprske policijske postaje več ur omejen. Podobno kot v začetku novembra je tudi včeraj na postajo občan prinesel pošiljko, v kateri naj bi bila sumljiva snov, a se je popoldne izkazalo, da v njej ni bilo ničesar nevarnega za življenje ljudi.

Zaradi sumljive pošiljke sta bila policista  tri ure v karanteni,  z njima je bil tudi občan, 
ki je prinesel pošiljko (fotografija je nastala ob novembrskem dogodku). Foto: Danijel Cek
Zaradi sumljive pošiljke sta bila policista tri ure v karanteni, z njima je bil tudi občan, ki je prinesel pošiljko (fotografija je nastala ob novembrskem dogodku). Foto: Danijel Cek

KOPER > Na koprsko policijsko postajo je včeraj, nekaj minut po 11. uri prišel občan in s seboj prinesel sumljivo pošiljko. Prejeli so jo iz ene od balkanskih držav, v kateri ne poznajo nikogar. Pošiljko, v kateri je bila sumljiva snov, je zato odnesel na policijsko postajo. Tam pa so sprožili postopke po protokolu, ki je predviden v takšnih primerih, in takoj obvestili koprske poklicne gasilce.

“Območje smo zavarovali, pošiljko smo dali v poseben plastičen zaboj in opravili meritve glede morebitnega sevanja, ki pa so bile negativne,” je pojasnil Bojan Cepak, ki je ob petih gasilcih, ki so se oblekli v posebne zaščitne obleke, vodil gasilsko intervencijo. O dogajanju so obvestili tudi pripadnike oddelka za protibombno zaščito specialne policijske enote, ki so okoli 14. ure prišli v Koper in prevzeli pošiljko. Odpeljali so jo v laboratorij veterinarske fakultete.

Tiskovna predstavnica koprske policijske uprave Anita Leskovec je pojasnila, da sta bila zaradi sumljive pošiljke do dveh popoldne v karanteni dva policista, z njima pa tudi občan, ki je pošiljko prinesel na postajo. Že bombni tehniki so izključili možnost, da bi bile v pošiljki nekatere nevarne snovi, malo po 16. uri pa je potrditev prišla tudi iz laboratorija v Ljubljani, od koder so sporočili, da v pošiljki ni bilo snovi, ki bi bila nevarna za življenje in zdravje ljudi. Kaj je bilo v njej, bo najverjetneje znano danes.

Podobna zgodba se je na koprski policijski postaji dogajala v začetku novembra, ko so sumljivo pošiljko k njim prinesli iz koprske občine. Tudi takrat se je izkazalo, da v njej ni bilo nevarne snovi.


Najbolj brano