Orange Bowl: Nika Radišić dvakrat v četrtfinalu

Nika Radišić se je s trenerjem Dominikom Senico pred dnevi vrnila iz ZDA, kjer je na Floridi uspešno nastopila na Orange Bowlu, enem prestižnejših teniških turnirjev za mlajše kategorije.

KOPER > Tako med posameznicami kot med dvojicami (s Poljakinjo Stefanio Rogozinsko) se je prebila v četrtfinale. Z dosežkoma je napredovala tudi na svetovni ITF lestvici, kjer je med mladinkami že na 22. mestu. Pravi preizkusi v njeni zadnji mladinski sezoni pa jo šele čakajo. Koprčanka bo s trenerjem že 3. januarja odpotovala v Avstralijo, kjer bo v treh tednih nastopila na dveh mladinskih turnirjih: prvokategornem turnirju v Traralgonu in v Melbournu tudi na svojem prvem grand slam turnirju. Predvidoma bo igrala tudi v Parizu. Wimbledonu in New Yorku.

Nika Radišić od jeseni ni več članica TA Los Vanganelos, od koder je s trenerjem in še nekaterimi igralkami prestopila v TK Val Portorož. Na igrišču s trdo podlago (hard court) v Portorožu te dni tudi končuje priprave pred odhodom v Avstralijo. Sicer trenira po vsej Sloveniji, odvisno od podlage, ki jo čaka na turnirjih, in razpoložljivosti kakovostnih sparing partnerjev.


Najbolj brano