Od Trstelja do Goricatlona

Po koncu primorskega gorskega in ravninskega pokala prireditelji rekreativnih tekov ne mirujejo. V petek je Filipides poskrbel za nočni tek na Trstelj, v nedeljo pa je ŠD Mark v Novi Gorici gostil dvajseti tek v novo leto. Obe društvi sta imeli generalko za sobotni dobrodelni mestni tek Goricatlon.

Dvajsetega pohoda in teka v novo leto z enournim letečim 
startom, ki je preprečil gnečo,  se je udeležilo več kot 500 
rekreativcev. Foto: Igor Mušič
Dvajsetega pohoda in teka v novo leto z enournim letečim startom, ki je preprečil gnečo, se je udeležilo več kot 500 rekreativcev. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Domače Društvo ljubiteljev teka Filipides je v petek priredilo že tradicionalni nočni tek iz Renč na Trstelj. Štoparice so mirovale, v dokaj neprijaznih razmerah pa se je potilo dvanajst zagnancev - približno istih, ki sicer med sezono tekmujejo na primorskih pokalnih tekih. 30-člansko društvo sicer vodi tehnične priprave na sobotni ekipni dobrodelni tek Goricatlon, kjer je pričakovati približno tristo tekačev.

Pomoč pri izvedbi te zadnje letošnje tekaške prireditve na Goriškem, ki jo podpira še vrsta pokroviteljev, bo nudilo tudi ŠD Mark iz Šempetra, ki je v nedeljo po novogoriškem mestnem gozdu Panovec priredilo že dvajseti pohod in tek v novo leto. Več kot 500 udeležencev (večina iz bližnje Italije) je lahko izbiralo razdalje med petimi in 15 kilometri. Prireditev je bila netekmovalna.

Marsikdo je to nedeljsko tekaško-pohodniško druženje izkoristil kot trening za sobotni Goricatlon, ki se bo začel ob 10. uri. In kako bo potekal? Gre za šesturni dobrodelni ekipni tek ekip z največ šestimi člani. Vsak tekač je na poti vsaj eno uro, nato pa preda štafeto naslednjemu. Kilometrska krožna proga s startom in ciljem pred poslopjem Mestne občine Nova Gorica je speljana po središču mesta. Za vsak pretečeni krog ekipa donira vsaj en evro. Prijaviti se je mogoče prek obrazca na spletni strani http://www.goricatlon.si.

Organizatorji bodo posamičnim prijavljenim tekačem pomagali najti ekipo. Pokale bodo prejele po tri najhitrejše ekipe in skupine, ki bodo donirale največ denarja.

Ekipni rekord v številu opravljenih krogov drži ŠD Nanos (191) krogov. Poseben rekord sta pred dvema letoma dosegli ultramaratonki Aleksdandra Fortin (117) in Sonja Leskovar (102), ki sta neprekinjeno tekli 12 ur.


Najbolj brano