Nova Lama je razgrnjena upravni enoti

Dekanski Titus, ki bo gradil novo proizvodno halo v Dekanih, čaka na okoljevarstveno soglasje. Dokumentacija o vplivih na okolje za prvi del gradnje nove Lame, kot imenujejo nov objekt, je do 12. januarja razgrnjena na upravni enoti. Agencija za okolje pa v tem času zbira pripombe.

Titus namerava širitev začeti prihodnje leto. Foto: Nataša Hlaj
Titus namerava širitev začeti prihodnje leto. Foto: Nataša Hlaj

DEKANI > Titus Dekani načrtuje svoje sedanje prostore postopno povečati za dvakrat, predvidoma na 70.000 kvadratnih metrov površin. Nov obrat bodo postavili na območje pod sedanjo tovarno, nad cesto, ki iz Bivja vodi poti Dekanom. Občinski svet je prostorski načrt Nova Lama že potrdil. Gre za objekte za proizvodnjo, skladiščenje, logistiko in sprejem strank.

Za prvo fazo projekta so julija zaprosili agencijo za okolje za okoljevarstveno soglasje. Dokumentacija, ki obsega tudi poročilo presoje vplivov na okolje, je na vpogled na koprski upravni enoti. To pomeni, da lahko okoliški prebivalci in lastniki zemljišč preverijo podatke o posegu v okolje in agenciji za okolje posredujejo svoja mnenja ali pripombe. Dokumenti bodo na koprski upravni enoti na vpogled do 12. januarja v času delovnih ur.


Najbolj brano